14. maj 2024 15:40

Koncert "Gifts and roses, symphonic show of 80s" 30. maja u MTS Dvorani

Izvor: TANJUG

podeli vest

Koncert "Gifts and roses, symphonic show of 80s" 30. maja u MTS Dvorani

Foto: TANJUG/JELENA SAVIĆ

BEOGRAD - Koncert "Gifts and roses, symphonic show of 80s" biće održan premijerno 30.maja (20:00) u MTS dvorani, najavili su danas organizatori u susretu sa novinarima u klubu "Lisabon" u Beogradu.

Ovaj projekat je nastao sa idejom da se mnoga popularna muzička dela iz 80-ih godina "upakuju u novo ruho današnje bogate i raskošne produkcije".

Frontmen muzičke grupe "Gift" Jovan Matić (Joca Ajkula) je na pres konferenciji najavio spoj koji pruža "potpuno drugačiju dimenziju".

"Svirati u bendu od 33 muzičara pruža beskonačne mogućnosti. Spajamo struju u rokenrolu i akustične instrumente jer ovakvi neobični spojevi stvaraju umetnost", rekao je Matić u obraćanju novinarima.

Violončelista pop rok orkestra "Strings ’n’ roses" Dejan Timotijević, koji čine istaknuti muzičari Beogradske filharmonije, rekao da ovakav spoj nije ni nov i nepoznat, kad se "dese sudari energija, to mora da bude fenomenalno".

"Dugo sviramo sa brojnim zvezdama svetske i domaće klasične muzike kao što su Ivo Pogorelić, Monserat Kabalje, zatim stranim i domaćim pop-rok izvodjačima, sa Stingom, Bočelijem, Bajagom, Zdravkom Čolićem... pa smo došli na ideju da sastavimo bend koji bi svirao svetske numere iz sveta roka", rekao je Timotijević.

Kroz zvuk "obojen elektronskim instrumentima" publika će čuti evergrin hitove grupe "Djuran Djuran", Boja Džordža, "Abu", Bilija Ajdola, Dejvid Bouvija, "Depeš moud" (Depeche mode), "Simpl majnds", "U2", Igija Popa i mnoge druge u "novom audio - vizuelanom ruhu".

Pod producentskom rukom Predraga Cvetkovića publika će kroz živi nastup "moći da oseti bogatu energiju koja dolazi sa bine i koja će nostalgičare odvesti u neka stara dobra vremena ili u ushićenje zbog ponovnog muzičkog rođenja koje stvara potrebu da se obriše prašina sa nekih starih ploča i kaseta i da im se podari novi život".