27. avgust 2024 11:13

Nagrade na festivalu Intel za polaznike Glumačke radionice Kulturnog centra Čačak

Izvor: TANJUG

podeli vest

Nagrade na festivalu Intel za polaznike Glumačke radionice Kulturnog centra Čačak

Foto: Shutterstock.com/Cobalt S-Elinoi, ilustracija

MIŠAR - Nakon što je ovog proleća, predstava "Sakati Bili sa Inišmana" bila apsolutni pobednik Majskih igara, Glumačka radionica Kulturnog centra Čačak nastavlja da niže uspehe jer su na upravo završenom Internacionalnom teatarskom festivalu Intef, koji je održan na Mišaru, mladi Čačani su odneli još osam nagrada.

Pored glavne nagrade "Vožd" za najbolju predstavu u omladinskoj selekciji u celini, čačanskoj predstavi pripale su i nagrade: Nagrada "Aleksandar Aca Ognjanović", za najbolju režiju – Jovani Mišković i Dušanu Vukašinoviću, Nagrada "Milenko Zablaćanski", za najbolju glavnu mušku ulogu Luki Spasojeviću, Nagrada "Branka Crnomarković", za najbolju glavnu žensku ulogu Nedi Pešić, Nagrada "Ana Milanović", za najbolju epizodnu žensku ulogu, ravnopravno Tijani Vranić i Maši Urošević, Nagrada "Vladislav Lalicki", za najbolji vizuelni identitet predstave, Nagrada žirija učesnika za glumačko ostvarenje "Tijani Vranić".

Upravo ovu predstavu, publika će imati priliku da pogleda na prvom pozorišnom festivalu u istoriji Čačka: Pozorišnom festivalu mladih amaterskih i profesionalnih autora "Mapa 032“, koji pokreće Kulturni centar Čačak u saradnji sa Pozorišno umetničkom laboratorijom Pult iz Novog Sada.

Festival će biti održan od 23. do 29. septembra i u tom periodu, publika će gledati šest profesionalnih pozorišnih predstava nacionalnih srpskih teatara i sedam amaterskih.