3. septembar 2024 11:23

"Nije smrt biciklo (da ti ga ukradu)" najbolja predstava na festivalu u Čortanovcima

Izvor: TANJUG

podeli vest

"Nije smrt biciklo (da ti ga ukradu)" najbolja predstava na festivalu u Čortanovcima

Foto: TANJUG/TANJUG VIDEO

BEOGRAD - Predstava "Nije smrt biciklo (da ti ga ukradu)" po tekstu Biljane Srbljanović, u produkciji Narodnog pozorišta iz Beograda, proglašena je za najbolju predstavu na 11. Ambijentalnom pozorišnom festivalu Novi tvrđava teatar u Čortanovcima.

Reditelju ovog komada Andreju Nosovu pripala je Nagrada za najbolju režiju a Branko Bane Vidaković koji tumači lik Tate dobitnik je Nagrade za glumu "Milan Gutović".

Ovu odluku jednoglasno je doneo žiri u sastavu Žiri u sastavu Nataša Gvozdenović, novinarka i pozorišna kritičarka, glumci Sonja Damjanović i Milovan Filipović.

Alisi Lacko je dodeljena Nagrada za najbolju žensku ulogu u predstavi "Duh je naša domovina" Srpskog pozorišta u Mađarskoj, Budimpešta.

Nagrada za najbolju mušku ulogu pripala je Maku Tepšiću za ulogu Lijama u predstavi "SIROTI" Gledaliče Koper, Slovenija.

Specijalna nagrada za uspešnu simbiozu performansa, video-arta , dokumentarizma i dramskog teatra dodeljena je Autorskom i interpretatorskom timu predstave "Utopija danas" Centra za kulturu Tivat, SKC Novi Sad, KC Grad iz Beograda I Trinidada iz Novog Sada, po tekstu Milene Bogavac i konceptu Marka Grubića.

Specijalne nagrade za glumu otišle su u ruke Mireli Predojević za jedinstven, studiozan i moderan glumački izraz u ulozi sestre Rečed u predstavi "Let iznad kukavičijeg gnezda", narodnog pozorišta iz Prijedora.

I Tiboru Kakonjiu za maštovitu, interprtetatorski veštu glumačku igru na dva jezika u predstavi "Duh je naša domovina" Srpskog pozorišta u Mađarskoj, Budimpešta.