9. april 2024 14:51

Monodrama Ženski razgovori 14. aprila u Madlenijanumu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Monodrama Ženski razgovori 14. aprila u Madlenijanumu

Foto: PROMO

BEOGRAD - Monodrama "Ženski razgovori" glumice Olje Lopušanski, u režiji Margarete Taboroši, biće izvedena 14. aprila (20:00) na Maloj sceni "Madlenijanuma", najavili su danas organizatori.

Podsetivši da se navršava 40 godina od smrti autora Duška Radovića, iz "Madlenijanuma" su dodali da je njegova zbirka duhovitih priča 'Ženski razgovori', nastala polovinom prošloga veka, "dokazuje svoju aktuelnost i u naše vreme".

"U inovativnoj režiji-koreografiji Taboroši, uz muziku Erne Кiralja i izvođenju Srboslave Vuksan, Lopušanski na tragikomičan način, koristeći persiflažu, tumači lik Cvete, po zanimanju psihologa. Iz ugla savremene TikTok influenserke, Cveta postaje ekspert za bračne odnose", saopštio je "Madlenijanum".

Kako je najavljeno, specijalni gost monodrame biće glasom glumac Tihomir Stanić.

Lopušanski je istakla da su "Ženski razgovori" ironična i duhovita predstava, u kojoj će se svako pronaći, a "moderna je, jer se kroz nju provlače savremeni 'treš trendovi' sa društvenih mreža".

"Moja Cveta nikog ne osuđuje ona samo ironično beleži svakodnevicu na temu ljubavi i braka. Suočavanje sa samim sobom donosi najpre osvešćenje, a zatim i nove mogućnosti da otklonimo tamne strane naše ličnosti kako bismo postali bolji ljudi“, rekla je Lopušanski.

Nakon igranja u predstavama u Srpskom narodnom pozorištu i Pozorištu mladih u Novom Sadu, Lopušanski od 2000. godine glumi u brojnim pozorištima u Amsterdamu.