19. april 2024 12:26

Pozorišni festival za decu od 21. do 26. aprila u Zaječaru

Izvor: TANJUG

podeli vest

Pozorišni festival za decu od 21. do 26. aprila u Zaječaru

Foto: Shutterstock.com/Dario Lo Presti, ilustracija

ZAJEČAR - Pozorišni festival za decu "ZajeČAR" biće održan od 21. do 26. aprila u Pozorištu "Zoran Radimlović" u Zaječaru, saopštili su danas organizatori.

Predstava "Pinokio" Pan teatra iz Beograda u nedelju (19:00) otvara festival, tokom kog će biti izvedene i "Igraj sa mnom" Dečjeg pozorišta Subotica, "Maša i medved" Državnog lutkarskog pozorišta iz Vidina, "Maštošumske pitalice" Monikarta iz Beograda i "Bajka o ribaru i ribici" Pozorišta lutaka Niš, najavljeno je u saopštenju.

Iz Zaječarskog teatra je saopšteno da će njihova "Pepeljuga” biti premijenro izvedena 26. aprila, a publika će, pored stručnog žirija, moći da oceni najbolju predstavu izvedenu na festivalu.

Kako je najavljeno, u okviru pratećeg programa u Centru za kulturu u Kotlujevcu, 21. aprila (12:00) biće besplatno izvedena predstava "Ružno pače” Kruševačkog pozorišta, a na zaječarskom skveru 24. aprila (18:00) “Svet marioneta” u izvođenju profesora lutkarstva u Bolonji, Teodora Borisova.

Organizatori su, između ostalih sadržaja pratećeg programa, najavili za 21. april (18:30) otvaranje izložbe lutaka državnog lutkarskog pozorišta Vidin.