3. septembar 2024 10:24

Milica Janevski: Film "Šalša" je jedna laka, humoristička, treš zabava

Izvor: TANJUG

podeli vest

Milica Janevski: Film "Šalša" je jedna laka, humoristička, treš zabava

Foto: TANJUG/RADE PRELIĆ

BEOGRAD – Gošća nove epizode "Tanjug Reflektor" bila je glumica Milica Janevski koja je govorila o novom filmu Dražena Žarkovića, komediji sa elementima horora pod nazivom "Šalša".

Janevski je rekla da je "Šalša" sniman na hrvatskom ostrvu Šolti u ko-produkciji sa Hrvatskom, Crnom Gorom, Bosnom i Hercegovinom i Srbijom, sa jednom „jako zanimljivom glumačkom ekipom“ kao treš komedija.

"Taj žanr nije prisutan u toj meri kod nas, ali je vrlo zanimljiv i uzbudljiv. U tom trešu glumac ima slobodu da se zaigra i ja sam uživala jer je to, em komedija, em je treš komedija. Tako da, s obzirom na to da uglavnom radim neke teške, dramske uloge, ovo mi je bio odmor za dušu i toliko sam se igrala", objasnila je Janevski.

U filmu igraju i Momčilo Otašević, Ivana Gulin, Snježana Sinovčić Šiškov, Ecija Ojdanić i drugi, a glumac Ljubiša Savanović po drugi put sa Janevski tumači bračni par, nakon serije "Kosti".

"Ovde smo bračni bračni par iz Valjeva, iz mog rodnog grada, koji letuje kod jedne bake na toj Šolti i vuku džakove čvaraka koje jedu tamo... Da ne prepričavam radnju filma, u jednom trenutku kreću neki zombiji da nas jure tu... Tako da je topla preporuka, uskoro će krenuti distribucija i kod nas po bioskopima. To je jedna laka, humoristička, treš zabava i mislim da nam fali takvih sadržaja", ocenila je Janevski.

Janevski je rekla da je publika na svetskoj premijeri filma na Filmskom festivalu u Puli dobro prihvatila film.

"Bila sam na 71. Pulskom festivalu ove godine, i to je, zapravo moj prvi pulski filmski festival gde se film prikazuje. Sam ambijent imati film u tom okruženju je božanstvena stvar, a koliko sam videla da je publika jako toplo primila film jer je dosta ironičan i sarkastičan i nekog britkog humora što je strava", navela je Janevski.

Pored toga, film je prikazan i na Hercegnovskom filmskom festivalu uz pozitivne reakcije publike.

"Sad nas čeka premijera u Zagrebu i distribucija u Hrvatskoj i kod nas od sredine septembra. Biće premijera na Novosadskom filmskom festivalu koji je drugi mladi festival po redu. Ja sam završila Akademiju u Novom Sadu i imaću priliku ove godine, da imam dva filma na festivalu, a to su "Nedelja" i "Šalša", kazala je Janevski.

Prema njenim rečima tumačiti ulogu u komediji je uvek teže od drame "jer mora da se igra iz problema i okolnosti u kojima se ti problemi dešavaju".

Pored toga, Janevski je tumačila ulogu trudnice u devetom mesecu, pa je istakla da je izazov, tokom snimanja, bio i teren gde se film snimao.

"Ja sam na štiklama sa trudničkim stomakom u devetom mesecu i to je potpuno ludilo gde bulumenta ludaka trči po nekoj kaldrmi i nekim brdima dok nas zombiji jure. Radost igre je bila i cela ta skalamerija oko trudničkog stomaka pošto je moja uloga u tom trenutku pred sam porođaj", rekla je Janevski uporedivši film sa vesternom.

Janevski je rekla da je za novu sezonu spremna serija "Nedelja", sa "više tokova i likova koji nisu stali u film", dok će serija "Volja sinovljeva" Nemanje Ćeranića biti prikazana do kraja godine.

"To je božanstveni sadržaj i nešto što nismo imali na našim prostorima i u našoj kinematografiji. Jedna postapokaliptična priča koja deluje toliko moćno da imate utisak da je Holivud radio produkciju, a ne mi. Sa sjajnom pričom i sjajnom ekipom mislim da će to biti jedno novo osveženje za našu publiku", zaključila je Janevski.