13. oktobar 2023 09:47

Čubrilo Čupić: Film "Heroji Halijarda" govori o dobročinstvu srpskog naroda

Izvor: TANJUG

podeli vest

Čubrilo Čupić: Film "Heroji Halijarda" govori o dobročinstvu srpskog naroda

Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ

BEOGRAD - Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je glumac Čubrilo Čupić koji je govorio o svojoj ulozi u filmu "Heroji Halijarda".

Čupić je rekao da u filmu reditelja Radoša Bajića igra lik Ilije, u porodičnoj priči koja se dešava u filmu uporedo sa spašavanjem savezničkih pilota 1944. godine.

Prema njegovim rečima, Ilija u sebi nosi razigranost i nevinost, i "sve što se dešava gledamo kroz njegove oči".

Čupić je ocenio da bi dobar sažetak filma bilo "dobročinstvo srpskog naroda, koliko smo propatili a u srži nosimo dobro".

"Nije moja uloga toliko glavna, više se priča o meni. Publika se saživi sa mojim likom. Nema mene toliko tokom filma. Imaju neke sporedne scene", naveo je glumac.

Čupić je priznao da je tokom rada na "Herojima Halijarda" "bio prilično pogubljen, jer mu je to bilo prvo snimanje i "suočavanje sa filmskim svetom".

"Ja sam tek nakon dve godine shvatio koliko je to velika stvar, sa kakvim imenima sam bio u kadru, koliko to sada cenim", dodao je Čupić.

Navevši da je sa kolegom Žarkom Lauševićem tokom snimanja ostvario prijateljski odnos, Čupić je rekao da "u kadru kad stanete s njim, osetite snagu i jačinu koju nosi sa sobom, koliko je veliki čovek i glumac".

"Saveti koje mi je davao van kamere, životne, mislim da je to dragocenije nego neke cake kako raditi na filmu. To se vremenom stiče", naveo je glumac.

Čupić je rekao da bi ubuduće voleo snimati "neke velike stvari", i nada se da će mu biti pružena prilika da proba uvek nešto novo, da ne upadne u nešto što će ga ograničiti.