4. jun 2024 10:39

Maja Cvetković: Spot "Osmeh" najavljuje novi album benda "E Play"

Izvor: TANJUG

podeli vest

Maja Cvetković: Spot "Osmeh" najavljuje novi album benda "E Play"

Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ

BEOGRAD - Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je muzičarka Maja Cvetković koja je govorila o novom singlu i spotu "Osmeh" njenog sastava "E Play".

Cvetković je rekla da je spot za pesmu "Osmeh" režirao, snimio i montirao Vuk Protić, sa kojim rade dugi niz godina, a ovaj put su snimali na terasi kluba "Siner", na krovu MTS dvorane u Beogradu.

Prema njenim rečima, klub ima "fenomenalnu terasu" sa koje se vidi veliki logu lista Borbi, koji je prisutan i u spotu "Osmeh".

Gledajući domaću seriju "Vera", koja govori o ženi u muškom svetu špijunaže u vreme nemačke okupacije tokom Drugog svetskog rata, Cvetković se dopao "šmek četrdesetih", gde pripada i list Borba.

Prema njenim rečima, stajling crvenih košulja su pozajmili od nemačkog kraut rok sastava Kraftverk (Kraftwerk), a potom su krenuli dalje i uneli vizuelni element socijalizma, kroz prizore spomenika posvećenih Drugom svetskom ratu.

"I tako nekako, mic po mic, nastao je vrlo zanimljiv spot. Možda i nije bio odmah u planu bude takav, ali smo vremenom došli do toga", rekla je Cvetković.

"E Play" planira do kraja godine objavljivanje novog, šestog albuma, a Cvetković je rekla da će se njegov zvuk donekle nasloniti na "Osmeh", ali će materijal biti raznolik.

Prethodno, bend je kao najavu albuma izbacio singlove i spotove "Hotel Jugoslavija", sa Momčilom Bajagićem, a potom i to "Nije da nije", gde se pojavio glumac Dragan Mićanović.

Upitana šta razlikuje "E Play" od drugih bendova, Cvetković je istakla da je najveća razlika naglasak na ritam sekciji, u kojoj ona svira bas, a bubnjeve Goran Ljuboja Trut.

"Sada u ovoj poslednjoj fazi imamo malo ljubavnije tekstove. Ne mogu da kažem da su emotivniji, zato što su bili i ranije, ali je nekako poruka jasnija da je to ljubavna sadržina", rekla je muzičarka.

Cvetković je najavila da će I plej nastupiti 29. juna na Arsenal festu u Kragujevcu, poslednje veče kad i pop pevač Zdravko Čolić sa simfonijskim orkestrom.

"Mislim da je ovo prvi put da sviramo neki festival gde je i Čolić. Biće zanimljivo, na festivalu je i Kijanu Rivs (Keanu Reeves). Sviraćemo još puno festivala tokom leta" rekla je Cvetković.