2. jul 2024 10:33

Nikola Kljajić: Mjuzikl "Hrabra hajdučica" je bio veliki izazov

Izvor: TANJUG

podeli vest

Nikola Kljajić: Mjuzikl "Hrabra hajdučica" je bio veliki izazov

Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

BEOGRAD - Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je reditelj Nikola Kljajić koji je govorio o predstavi "Hrabra hajdučica" u Omladinskom pozorištu Dadov.

Klajić je rekao da mu je "Hrabra hajdučica" bila veliki izazov, jer je trebalo okupiti veliki broj dece na jedno mesto, ali s druge strane je bilo i "veliko zadovoljstvo dovesti mjuzikl u Dadov".

Prema njegovim rečima, ideja za predstavu je potekla od pisca Nemanja Ostojića, koji je predstavu uradio po motivima Diznijevog animiranog crtanog filma "Mulan".

Napomenuvši da se u predstavi pojavljuje pedesetero dece, Kljajić je dodao da je to miks generacija, pošto najmlađi glumac ima deset a najstari 23 godine.

Kljajić je napomenuo da mu je bila želja da u napetom procesu i jako brzom ritmu i tempu rada na predstavi deci ne napravi bauk od glume i složene forme kakva je mjuzikl.

Prema njegovim rečima, nastojao je da im čak osladi postupak, da požele da svaki aspekt igrački, pevački i glumački bude na vrhunskom nivou.

Poruka predstave je negovanje sopstvene individualnosti i integriteta, a Kljajić je dodao da su iskoristili metod rade sa decom da svako od njih pronađe neki talent za ples ili igru, da se pruži prilika da se istaknu.

"Poruka je da treba ostati dosledan sebi, svojim ciljevima i težnjima, ali opet s druge strane razmisliti i ne isključivati neke druge opcije", naveo je reditelj.

Kljajić je otkrio da sa Milicom Burazer priprema pozorišni festival "Zlatni žir" za septembar, koji će biti fokusiran na mlade, odnosno na završene studente glume i režije i na njihove privatne projekte, kako bi im se prižila neophodna vidljivost.