2. septembar 2024 10:59

Slaven Jerinić: Otvaranje novog objekta doma zdravlja Stanari velika stvar za građane

Izvor: TANJUG

podeli vest

Slaven Jerinić: Otvaranje novog objekta doma zdravlja Stanari velika stvar za građane

Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ

STANARI  - Direktor Doma zdravlja Stanari Slaven Jerinić rekao je da je otvaranje novoizgrađene zgrade te ustanove, čiju je izgradnju u potpunosti finansirala Vlada Srbije, veoma značajno za stanovnike opštine.

Jerinić je za Tanjug rekao i da je za građane značajan i dolazak predsednika Srbije Aleksandra Vučića, predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, kao i ostalih članova delegacija.

Govoreći o objektu, Jerinić je rekao da se on prostire na 1.750 metara kvadratnih, kao i da se sastoji od prizemlja i dva sprata, a u njemu su smešteni Služba hitne medicinske pomoći, biohmijske laboratorije i stomatologije.

"Plan je da se u narendom periodu proširi, da otvaramo nove službe - ginekologiju, pedijatriju i da dovodimo specijaliste iz Srbije i Banja Luke kako bi smo pacijentima olakšali lečenje i približili usluge zdravstvene zaštite", rekao je Jerinić.

On je naveo da je u Domu zdravlja zaposleno 59 ljudi, a da ustanova obuhvata oko 8.000 pacijenata, kao i da je objekat izgrađen uz podšku Vlade Srbije.

"Srbija je učestvovala sa 3,7 konvertubilnih maraka, u celosti donirajući sva sredstva za izgradnju", rekao je Jerinić.", rekao je Jerinić.