4. maj 2023 13:09

Nastava u dobojskim srednjim školama u obe smene počela minutom ćutanja

Izvor: TANJUG

podeli vest

Nastava u dobojskim srednjim školama u obe smene počela minutom ćutanja

Foto: Shutterstock.com/Makic Slobodan, ilustracija

BANJALUKA - Srednje škole u Doboju nastavu su jutros počele minutom ćutanja kako bi odali počast ubijenim učenicima i radniku obezbeđenja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu.

Minutom ćutanja oprostili su se od ubijenih u pucnjavi u Beogradu i porodicama izjavili saučešće.

U Doboju će danas biti održan i sastanak multisektorskog tima, na kojem će biti reči o bezbednosti učenika u školi, i eventualnom uvođenju dodatnih bezbednosnih mera.

"Јutros smo započeli časove tako što smo odali počast nastradalim i nevino nastradalim u Beogradu kako učenicima tako i zaposlenima u vaspitno-obrazovnoj ustanovi. Odlučili smo da tako započenemo nastavu i u drugoj smeni i jako nam je teško jer zaista ovakva tragedija se u našim krajevima ne pamti", rekla jee Tijana Vasiljević Stokić, direktorka Ekonomske škole u Doboju, prenela je RTRS.

Vesna Јevtić, profesor pedagogije i psihologije u Saobraćajnoj školi Doboj, naglašava da će se ovoj temi pristupiti veoma ozbiljno.

"Upravo dogovaramo sastanak multisektorskg tima da malo proanaliziram mere bezbednosti koje su prisutne. Da li su one dovoljne, odnosno da li treba nešto pojačati", naglasila je Јevtić.