12. jul 2023 11:37

Otvoren privremeni granični prelaz za međunarodni pomorski saobraćaj

Izvor: TANJUG

podeli vest

Otvoren privremeni granični prelaz za međunarodni pomorski saobraćaj

Foto: Shutterstock.com/Dmitrii Sakharov, ilustracija

PODGORICA - U Ulcinju je danas otvoren granični prelaz za međunarodni pomorski saobraćaj čime je data puna podrška razvoju turističke privrede u ovom gradu, poručio je ministar unutrašnjih poslova u tehničkkoj vladi Filip Adžić.

Reč je o privremenom graničnom prelazu za pomorski međunarodni putnički saobraćaj, a Adžić ističe da je Ulcinj do sada bio jedina primorska opština na čijoj teritoriji nije postojao otvoren granični prelaz za pomorski međunarodni saobraćaj.

Dodao je da je MUP na inicijativu predsednika Opštine Ulcinj, u saradnji sa drugim nadležnim institucijama, ovu ideju realizovao u najkraćem mogućem roku.

Adžić je istakao da će na ovaj način Ulcinj postao dostupna turistička destinacija, što će upotpuniti letnju turističku sezonu u Crnoj Gori i Albaniji.

Prelaz će za saobraćaj biti otvoren od danas do 30. septembra.

Ministar je rekao i da je u narednom periodu zajednički cilj i obaveza da se radi na stvaranju uslova za otvaranje luke u Ulcinju i sezonskog graničnog prelaza u periodu od 1.maja do 1. oktobra, u rangu graničnog prelaza Luka Budva za međunarodni pomorski saobraćaj., preneli su podgorički mediji.