6. april 2024 11:22

Sećanje na Jovana Dučića u Trebinju

Izvor: TANJUG

podeli vest

Sećanje na Jovana Dučića u Trebinju

Foto: TANJUG/MIRA ĐURĐEVIĆ

TREBINJE - U Trebinju je danas položeno cveće na spomenike pesniku Jovanu Dučiću i Petru Drugom Petroviću Njegošu u okviru manifestacije kulture "Dučićev dan", koja se tradicionalno održava u čast ovog velikog srpskog pesnika.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, koji je položio cveće, istakao je da je ovo veliki dan kada se u Trebinju okupe pesnici iz celog regiona.

Ćurić je rekao novinarima da je važno da trebinjski učenici učestvuju u programu obeležavanja ovog dana, kako bi bili primer i ostalima jer je bitno da mladi znaju koliki je Dučićev značaj, šta je ostavio Trebinju i svima ostalima, prenosi agencija Srna.

Učenica četvrtog razreda trebinjske Gimnazije "Jovan Dučić" Marija Kundačina istakla je da su svi ponosni na Trebinje kao Dučićev grad jer je njegov doprinos ogroman i teško ga je opisati, navodeći da mnogo pažnje posvećuju Dučiću u školi.

Direktor trebinjske Muzičke škole Dušanka Babić podsetila je da je Dučić veoma voleo umetnost, osim slikarstva i muziku, i dodala da se sada u trebinjskom Muzeju Hercegovine nalazi i koncertni klavir iz Dučićeve kancelarije iz ambasade u Pragu gde je nekada službovao.

Maturanati trebinjske Gimnazije "Jovan Dučić" i učenici Muzičke škole Trebinje su na Trgu pesnika u Trebinju izveli i bogat kulturni program pod nazivom "Dučiću s ljubavlju".