21. avgust 2024 13:10

Troje mrtvih i jedna teško ranjena osoba u pucnjavi u srednjoj školi u Sanskom Mostu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Troje mrtvih i jedna teško ranjena osoba u pucnjavi u srednjoj školi u Sanskom Mostu

Foto: AP Photo/Edvin Zulic

SANSKI MOST - Tri osobe ubijene su danas u pucnjavi koja se dogodila u prostorijama Gimnazije u Sanskom Mostu, a jedna je teško ranjena, potvrđeno je za RTRS iz Ministarstva unutrašnjih poslova USK.

Kako su naveli, lice koje je teško povređeno transportovano je u UKC Republike Srpske.

Policija i Hitna pomoć su na terenu.

Pucnjava se dogodila nešto posle 10 sati, a mediji su ranije javili da je pucao zaposleni u toj mešovitoj srednjoj školi.

Osoba koja je ubila troje u Sanskom Mostu ima prostrelnu ranu grudnog koša

Osoba koja je nakon pucnjave u Sanskom Mostu, tokom koje su tri osobe ubijene, transportovana u UKC Republike Srpske ima prostrelnu ranu grudnog koša i u planu je operativni zahvat, rečeno je Srni u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Pacijent je dovezen u Urgentni centar svestan i u toku je dijagnostika.

Iz UKC-a su istakli da su sve dalje prognoze krajnje preuranjene.

Troje zaposlenih u Gimnaziji u Sanskom Mostu ubio je danas pomoćniu radnuk, koji je u zgradu škole ušao sa automatskom puškom, a nakon toga je pokušao da izvrši samoubistvo, ranije Srni portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona Adnan Beganović.

Tri osobe u Sanskom Mostu ubio pomoćni radnik M. V. koji je pokušao samoubistvo

Prema izjavama očevidaca u Gimnaziji u Sanskom Mostu pucao je jutros pomoćni radnik te škole M.V., kada su tri osobe smrtno stradale, a jedna je teško ranjena.

Ranjena osoba je najverovatnije M.V., budući da je iz MUP USK potvrđeno ranije da je izvršilac ovog krvavog pira pokušao samoubistvo. Ranjena osoba je transportovana u UKC Republike Srpske i za sada nije poznato u kakvom je stanju.

M.V. je, pričaju očevici, ušao naoružan u zgradu Gimnazije i ciljano tražio određene ljude.

Kako prenose mediji, pucao je u direktora Gimnazije Nijaza Halilovića, profesorku Gordanu Nidžan, i sekretaricu Nisvetu Kljunić.

MUP potvrdio: Ubijeni direktor, sekretarica i profesorka engleskog jezika

U pucnjavi koja se jutros dogodila u Gimnaziji u Sanskom Mostu ubijeni su direktor škole N.H, sekretarica N.K i profesorka engleskog G.M, potvrdio je portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona Adnan Beganović za RTRS.

Nezvanično, pomoćni radnik škole M.V, ušao je u Gimnaziju s oružjem, zapucao na profesore koji su u tom trenutku imali sastanak i ubio njih troje.

Ubica je nakon pucnjave pokušao da izvrši samoubistvo. Sa teškim povredama upućen je u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske.

Mediji su ranije preneli nezvanično da je reč o ličnom obračunu budući da je protiv M. V. vođen disciplinski postupak i da je suspendovan.