12. jul 2023 19:57

Četvorogodišnji dečak se utopio u Dravi u Osijeku

Izvor: TANJUG

podeli vest

Četvorogodišnji dečak se utopio u Dravi u Osijeku

Foto: Shutterstock.com/Fradkina Victoria, ilustracija

OSIJEK - Četvorogodišnji dečak utopio se danas u reci Dravi u Osijeku. Dečak je nestao na području Donjeg grada, kod nekadašnje osječke Tvornice koža.

Glas Slavonije prenosi da je dečak tokom igre upao u prostor između dve daske i nestao. Majka je videla da je reka još dva puta izbacila dečakovo telo na površinu, pre nego što je nestalo.

Na mesto događaja su stigli i policijski ronioci koji su narednih sati pretraživali okolno područje da bi par sati kasnije nedaleko od mesta nestanka pronašli telo dečaka. U potrazi su učestvovali pripadnici Hrvatske Gorske službe spasavanja (HGŠ) kao i ronioci jedinice specijalne i interventne policije, preneo je portal Index.hr.

Dok su pripadnici policije i ronioci tragali za detetom, članovi HGŠ su iz čamca upozoravali sve one koji se plovilima kreću rekom da se odmaknu što dalje od desne obale kako bi olakšali potragu. Policija će sprovesti uviđaj kako bi utvrdila sve okolnosti događaja. Majka deteta je vozilom hitne pomoći prevezena u Klinički bolnički centar Osijek.