27. jun 2024 10:50

Organizatori i nalogodavci bombaškog napada na Cetinju još nepoznati

Izvor: TANJUG

podeli vest

Organizatori i nalogodavci bombaškog napada na Cetinju još nepoznati

Foto: AP Photo/Risto Bozovic

PODGORICA - Sedam dana od bombaškog napada na Cetinju, u kojem su dve osobe smrtno stradale, a tri povređene, nisu poznati ni počinioci ni nalogodavci.

Nije bilo ni zvaničnog saopštenja iz Uprave policije ko su potencijalni osumnjičeni, kao ni šta je bio motiv takvog napada, piše portal RTCG.

U napadu su stradali Petar Kaluđerović i Dragan Roganović. Kaluđerović je stradao na licu mesta, dok je Roganović podlegao povredama.

Troje povređenih, prema saznanjima Javnog servisa, su Mihailo Borozan, Tanasije Jovanović i Desanka Vujović, koja je bila slučajna prolaznica. Oni su, brzom intervencijom službi, ubrzo prebačeni u Klinički centar Crne Gore (KČG) u Podgorici, odakle je tada saopšteno da su van životne opasnosti.

Na pres konferenciji održanoj samo par sati nakon eksplozije, aktuelni direktor crnogorske policije Aleksandar Radović potvrdio je da su stradali bili članovi organizovanih kriminalnih grupa. Radović je tada naveo i da je obračun kriminalnih grupa u toku.

"Imali smo obaveštajne podatke da može doći do ovoga. Nažalost, ostvarilo se", kazao je prvi čovek Uprave policije.

Njegov pomoćnik Lazar Šćepanović kazao je novinarima da su izvršioci napada pratili navike stradalih, te da su znali da koriste blindirane automobile.

"Oni su na jednom stablu na visini od sedam metara fiksirali improvizovanu eksplozivnu napravu... koja je sa određene udaljenosti aktivirana daljinskim upravljačem u pravcu četiri lica koja su ulazila u Sportski centar."

Šćepanović je tada rekao da se sumnja da je reč o odmazdi suprotstavljene kriminalne grupe. Pojasnio je i da je na Cetinju poslednjih godinu "na osnovu obaveštajnih podatak došlo do usložnjavanja situacije".

Jedan od stradalih, Dragan Roganović, več je ranjavan, i to decembra 2017. na Cetinju, kada je na njega pucano dok je izlazio iz automobila. Roganović je prema medijskim izveštajima bio telograhinitelj Gorana Radomana, koji je februara 2015. ubijen u Beogradu.

Radoman je, prema istim napisima, jedna od prvih žrtava u ratu "kavačkog" i "škaljarskog" klana.