2. jul 2024 17:17

Grupa huligana osuđena u Vukovaru zbog napada na srpske dečake

Izvor: TANJUG

podeli vest

Grupa huligana osuđena u Vukovaru zbog napada na srpske dečake

Foto: Shutterstock.com/mrmohock, ilustracija

ZAGREB - Opštinski sud u Vukovaru osudio je danas na zatvorske ili uslovne kazne petoricu optuženih, zbog nanošenja teških telesnih povreda grupi maloletnika u napadu koji se dogodio u centru grada, 6. januara ove godine.

Kako su tada preneli mediji, grupa huligana napala je dečake srpske nacionalnosti.

Tri osobe su osuđene na zatvorske kazne od kojih dve na 40 meseci, a jedna na kaznu zatvora od 24 meseca. Dve osobe su osuđene na uslovne kazne, a i dalje se traga za osobom koja je od prvoga dana u begu, potvrdili su novinarima roditelji napadnutih maloletnika.

Napad je dogodio u večernjim satima kada je grupa starijih mladića, pripadnika navijačke grupe BBB, napala grupu maloletnika te je nekolicini nanela teške telesne povrede zbog kojih su bili hospitalizovani u osiječkom KBC-u.

Sedam dana nakon incidenta je u Vukovaru je održan i miran protest roditelja napadnute dece, ali i građana Vukovara koji su osudili taj čin nasilja zahtevajući stroge kazne za napadače.

Nakon hapšenja koja su ubrzo usledila nakon napada, petorici je određen istražni pritvor u kojem su se nalazili sve do izricanja presude, prenela je Hina.