13. jul 2024 16:37

Ugašen požar u Istri, vatrogasci se bore sa još dve vatre

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ugašen požar u Istri, vatrogasci se bore sa još dve vatre

Foto: Shutterstock.com/Ververidis Vasilis, ilustracija

ROVINJ - Veliki požar koji je na području Bala u Istri planuo nešto posle 11 časova lokalizovan je oko 14.30 sati, a prema prvim procenama izgorelo je 30-ak hektara trave, niskog rastinja, makije, nešto belogorične šume i maslina, ali će se šteta tek utvrditi.

To je novinarima potvrdio županijski vatrogasni zapovednik Dino Kozlevac, prenosi Hina i dodaje da se vatrogasci se u Hrvatskoj bore s još dva požara.

Požar je planuo između mesta Bale i kampa Kolone, a u gašenju su učestvovala dva kanadera i četrdesetak vatrogasaca s 15 vozila, odnosno pripadnici javne vatrogasne brigade iz Rovinja i Pule, kao i dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Rovinjskog sela, Rovinja, Kanfanara i Vodnjana. 

Iz Hrvatske vatrogasne zajednice popodne su saopštili da su vazdušne snage napustile mesto događaja, a vatrogasci ostaju na terenu u sanaciji požara.

Vatrogasci se u Hrvatskoj bore i s vatrom koja je nešto posle 13 sati prvo buknula na otvorenom prostoru na području Trolokve, a zatim i u Primorskom Dolcu zbog čega im pomažu i snage iz vazduha.

Požar na području Trolokve je planuo je u 13.15 sati, te je na teren poslato 15 vatrogasaca sa šest vozila s područja Kaštela i iz DVD Zagora Vučevica. Ubrzo su im u pomoć došla i dva kanadera i "fire boss".

Osim tog područja aktivno se gasi i u Primorskom Dolcu gde isto kao i u Trolokvama gori makija, nisko rastinje i trava. Tamo se s vatrom bori šest vatrogasaca s dva vozila.

Zasad se ne zna kolika je površina zahvaćena požarom.