15. jul 2024 14:27

DPS: Sistem bezbednosti u Crnoj Gori je potpuno razvaljen

Izvor: TANJUG

podeli vest

DPS: Sistem bezbednosti u Crnoj Gori je potpuno razvaljen

Foto: Shutterstock.com/Predrag Jankovic, ilustracija

PODGORICA - Poslanički klub najuticajnije opozicione Demokratske partije socijalista (DPS) Crne Gore zahteva od nadležnih državnih organa, pre svih Uprave policije, Agencije za nacionalnu bezbednost i Državnog tužilaštva da sa posebnom pažnjom tretiraju, kako navode, uznemirujuća obaveštajna saznanja da se planira atentat na bivšeg crnogorskog predsednika i te stranke Mila Đukanovića.

Kako je saopštio šef poslaničkog kluba DPS Andrija Nikolić, "činjenica da Uprava policije nije bila informisana da je ANB u posedu operativnih saznanja o tome da određena lica pripremaju ubistvo bivšeg predsednika Đukanovića, govori o tome da je sistem bezbednosti u Crnoj Gori potpuno razvaljen i da ta okolnost pogoduje onima koji planiraju takav zločin".

"Da stvar bude gora, niko od čelnika sektora bezbednosti nije našao za shodno da objasni građanima zašto je smanjen broj pripadnika obezbeđenja bivšem predsedniku Crne Gore, ako se zna, i to na osnovu podataka zapadnih bezbednosnih službi, da se Đukanovićevo ubistvo planira još od 2016. godine", tvrdi Nikolić.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa