22. jul 2024 11:59

Delegacija EU se ponovo izvinila Bošnjacima zbog odavanja pošte srpskim žrtvama

Izvor: TANJUG

podeli vest

Delegacija EU se ponovo izvinila Bošnjacima zbog odavanja pošte srpskim žrtvama

Foto: Shutterstock.com/Alexandros Michailidis, ilustracija

SARAJEVO - Delegacija Evropske unije u BiH ne prestaje da se izvinjava pojedincima i bošnjačkim udruženjima, nakon što je prošle sedmice delegacija pet ambasada položila venac i odala poštu srpskim žrtvama stradalim u proteklom građanskom ratu u BiH na mesnom groblju u Bratuncu.

Prvo izvinjenje usledilo je nakon protesta i pretnji najpre direktora Memorijalnog centra Srebrenica Emira Suljagića, koji je Delegaciji poručio da će mu to, što su odali počast srpskim žrtvama, "skupo platiti". Usledili su potom i protesti raznih udruženja, među kojima i Udruženja "Majke Srebrenice", koje je tokom proteklih 29 godina od zločina u Srebrenici, prema tvrdnjama predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, postala svojevrsna politička organizacija.

Najnovije izvinjenje Bošnjacima potpisao je zamenik Misije EU u Sarajevu Abedajo Babajide koji je ne samo izrazio žaljenje zbog, kako je naveo, "bola koji smo Vam prouzrokovali....", posetom bratunačkom groblju, već uverava da im to "nije bila namera". Htelis u, kaže, samo da "odaju počast nevinim (srpskim) civilnim žrtvama" u Bratuncu.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa