30. jul 2024 14:43

Stevandić: Ambasada SAD pokušava da izazove nezadovoljstvo građana Srpske

Izvor: TANJUG

podeli vest

Stevandić: Ambasada SAD pokušava da izazove nezadovoljstvo građana Srpske

Foto: Tanjug video

ISTOČNO SARAJEVO - Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izjavio je danas da je Ambasada SAD u BiH krenula sa medijskom ofanzivom čija je meta fiskalna stabilnost Srpske, te pokušaj izazivanja nezadovoljstva njenih građana.

"Naši građani svoje zadovoljstvo i nezadovoljstvo pokazuju na izborima i na prethodnim su pokazali da biraju predstavnike u Republici Srpskoj, uglavnom protiv volje ambasada koje žele da se umešaju u politički proces", rekao je Stevandić novinarima u Istočnom Sarajevu.

Odgovarajući na pitanje o istinitosti navoda koje u poslednje vreme iznosi Ambasada SAD protiv Republike Srpske, Stevandić je istakao da je pre 15 dana počela medijska ofanziva protiv Srpske u koju se ubacuju nove metode i nove teme.

Komentarišući da li će Narodna skupština Republike Srpske imati komunikaciju sa Ustavnim sudom BiH u vezi sa privremenim stavljanjem van snage Izbornog zakona Republike Srpske, Stevandić je rekao da postoji zakon o neprimenjivanju odluka Ustavnog suda, koji je na snazi.

Došlo se do rešenja o upotrebi zastave, grba i himne Srpske

Nenad Stevandić rekao je danas u Istočnom Sarajevu da se Nacrtom zakona o dopuni Zakona o upotrebi zastave, grba i himne Republike Srpske došlo do rešenja koje Ustavni sud BiH neće osporiti.

On je napomenuo da će se na svim dokumentima verovatno naći oba grba, i sadašnji grb Republike Srpske i grb Nemanjića.

"Imaćemo u opticaju oba i najverovatnije da ćemo na svim memorandumima, skupštinama opština, u Narodnoj skupštini i ministarstvima imati oba grba jedan pored drugoga", rekao je Stevandić novinarima pre javne rasprave o ovom nacrtu.

Stevandić je dodao da se ovime vraća istorija i kultura srpskog naroda, što će biti odbranjeno i institucionalno, odnosno da ovaj put neće biti mogućnosti da zakon osporI Ustavni sud BiH.