2. septembar 2024 12:11

Dodik: Ostanimo okupljeni oko Srbije, ideje Republike Srpske, oko SPC i Vučića

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dodik: Ostanimo okupljeni oko Srbije, ideje Republike Srpske, oko SPC i Vučića

Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ

STANARI - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je danas, na svečanom otvaranju Doma zdravlja u Stanarima, da je ovo istorijski dan za to mesto zato što došao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"To je istorija, da dođe predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Stanare, nama ovo drago mesto", rekao je Dodik.

Poželevši dobrodošlicu predsedniku Vučiću, Dodik je zahvalio za sve napore koje čini za napredak Republike Srpske. "Predsednik Vučić može da se nazove Aleksandrom Ujediniteljem, jer je na specifičan način ujedinio Srbe", rekao je Dodik pozdravljen aplauzom.

Ponovio je da Srbija jednako volii Srpsku koliko i Srpska voli Srbiju.

"Srećan vam Dom zdravlja i da što manje ulazite u njega a da znate da postoji", poručio je Dodik i podsetio da je njegovu izgradnju u celosti finansirala Srbija.

Da Srbija nije posvećena miru ne bi gradila objekte poput ovog u Stanarima

Milorad Dodik poručio je da samo Srbija sa predsednikom Aleksandrom Vučićem može da bude garant mira i slobode na ovim prostorima i zato se od nje očekuje da pomogne svim Srbima ma gde da oni žive.

Dodik je novinarima u Stanarima, gde je danas otvoren novi Dom zdravlja, koji je u celosti finansirala Srbija, rekao da je predsednik Vučić nudio izgradnju određenih projekata i u Federaciji BiH, što nije prihvaćeno. Nada se, ipak da će doći i to vreme.

"Srbija je snažna, vodi miroljubivu politiku i to je ono što je najvažnije, da nije posvećena miru ne bi gradila objekte poput ovog, što bi se u nekom ratu rušilo", rekao je Dodik.

Istakao je da Srpska i Srbija nikada ranije nisu imale prisniji i bolji odnos, uvek je, kazao je, postojala podrška bratskom narodu, koja je i materijalizovana, ali je najvažnije je to što Srbija stoji iza Dejtonskog sporazuma, kao međunarodnog akta i garant je tog sporazuma.