16. oktobar 2024 08:49

Milan Tegeltija: Suđenje Dodiku je politički projekat; Cilj uklanjanje s političke scene

Izvor: TANJUG

podeli vest

Milan Tegeltija: Suđenje Dodiku je politički projekat; Cilj uklanjanje s političke scene

Foto: Tanjug video

BANJALUKA  - U Sudu BiH danas bi trebalo da bude nastavljeno suđenje predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i v.d. direktoru Službenog glasnika Milošu Lukiću, zbog nepoštovanja odluka Kristijana Šmita, a pravnik Milan Tegeltija ističe da je reč o političkom projektu sa krajnjim ciljem uklanjanje Dodika sa političke scene.

"Sudski postupak mora da bude fer i zakonit. Imate sudiju Senu Uzunović koja u tom postupku sudi, a trebalo bi sama da se isključi iz procesa, jer je pokazala visok nivo netolerancije i odbojnosti prema predsedniku Republike Srpske. Ona ima deklarisan politički stav prema Dodiku, što je i potvrdila u sudnici. Ona treba da vodi postupak, a ne debatu sa optuženima. Tu ne smije da bude agresivnosti. Očigledno je da ona radi pod velikim pritiscima, čak je i sama priznala da postupak nije lišen utisaka sa strane", rekao je Tegeltija.

On je gostujući u Jutarnjem programu RTRS naglasio da se Dodiku ne sudi zato što je prekršio zakon, nešto ukrao, prešao crveno na semaforu, već zato što je poštovao Ustav Republike Srpske i zato što je kako predsednik poštovao institucije Srpske.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa