15. februar 2023 17:07

Ambasada Ukrajine u Crnoj Gori: Otkazivanje koncerta ukrajinskog benda slučaj bez presedana

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ambasada Ukrajine u Crnoj Gori: Otkazivanje koncerta ukrajinskog benda slučaj bez presedana

Foto: Shutterstock.com/Mo Photography Berlin, ilustracija

PODGORICA - Ambasada Ukrajine u Crnoj Gori reagovala je zbog otkazivanja koncerta ukrajinskog benda „Ljapis“ koji je trebalo da bude održan u klubu „Palažo“ u Budvi, smatraju da je o slučaju bez presedana i pozivaju crnogorsku vlast da, kako navode, da hitno reaguju na ovaj incident i učine sve da osiguraju bezbednost Ukrajinaca koji borave u Crnoj Gori.

Ambasada je na zvaničnom Tviteru izrazila izuzetnu zabrinuti zbog otkazivanja koncerata benda „Ljapis“ u Budvi 14. februara.

„Ovaj slučaj je bez presedana. Nemogućnost obezbeđenja sigurnosti gostiju koncerta je izuzetno alarmantan signal za sve“, navedeno je u saopštenju.

Naveli su i da je svaki pritisak na vlasnike kluba, gde je trebalo da se održi nastup, i ukrajinske goste, kao i javno ispoljavanje agresije i govora mržnje, apsolutno neprihvatljivi i moraju se kategorično osuditi.

„Akcija, koja je održana 14. februara uveče ispred zgrade ovog kluba može se protumačiti kao direktna pretnja ukrajinskim posetiocima Budve. Nemogućnost obezbeđenja sigurnosti gostiju Budve i osoba koje su planirale da prisustvuju koncertu je izuzetno alarmantan signal za sve. Pozivamo crnogorske vlasti da hitno reaguju na ovaj incident i učine sve da osiguraju bezbednost Ukrajinaca koji borave u Crnoj Gori“, navedeno je u saopštenju Ambasade na društvenim mrežama.