4. mart 2023 15:10

Nikola Rakočević: Milo Đukanović će pobediti na predsedničkim izborima

Izvor: TANJUG

podeli vest

Nikola Rakočević: Milo Đukanović će pobediti na predsedničkim izborima

Foto: Tanjug/video

BEOGRAD - Verujem da će Đukanović pobediti na predstojećim predsedničkim izborima i da ćemo, u skladu sa tim, izbore za parlament imati već u drugoj polovini ove godine, izjavio je danas član Predsedništva DPS Nikola Rakočević.

Prema njegovim rečima, Crna Gora sve dublje tone u političku krizu.

 

Kako je naveo za Tanjug zapadni partneri su poručili da je potrebno da se na vlast dovedu oni koji će da stvaraju građansku državu.

Uveren je da će se pobedom Đukanovića stvoriti najsnažniji mogući pritisak da se ode na sledeće parlamentarne izbore.

Rakočević smatra da politika u Crnoj Gori treba da dobije srpski prefiks u vlasti, pošto je Crna Gora koju je vodila DPS i njihovi koalicioni partneri, kako kaže, bila građanska.

"Zalažemo se za građansku Crnu Goru. DPS je dala podršku manjinskoj vladi koja je bila sačinjena većinom od ministara koji dolaze iz prosrpskih partija. Mi nemamo problem sa tim, naprotiv, verujemo da u toj sinergiji ispod građanskog kišobrana ima prostora za sve, dokle god u centar stavljamo građansku, evropsku, NATO i naprednu CG", kaže Rakočević.

Prema njegovom mišljenju, svi oni koji se tome ne suprotstavljaju u DPS-u mogu naći političkog partnera.

On se osvrnuo na moguće medijske uticaje spolja koji će imati za cilj da utiču na nadolazeće izbore, i konstatovao da je nažalost vlada za poslednje dve i po godine propustila priliku da se nosi sa tim uticajima, ali i da to neće biti od prosudnog značaja na sam ishod.

 

Zapadni svet koji teži evropskim vrednostima, prema njegovom rečima, želi da vidi Crnu Goru u svom društvu.

"A da bi je videli, kako kaže, oni znaju da vlast moraju obnašati oni koje dele njihove vrednosti", istakao je Rakočević

Konstatovao je činjenicu da od kada je došlo do političkih promena u CG nije bilo prilike da se vidi ishod ni jedne optužnice, koja je podignuta, a upravo je to bilo oružje onih koji su se borili i pobedili na parlamentarnim izborima.

"Prošle su dve i po godine od parlamentarnih izbora i nismo videli ni jednu optužnicu. To je bila maska za pokušaj promene vlasti. Problem je to što su oni koji su došli na vlast umislili da treba da menjaju i karakter CG. Najveća brana toj promeni je Milo Đukanović i njima je bilo najlakše da ga karakterišu kao koruptivnog", kaže Rakočević i dodaje da je bilo dosta toga u prošlosti što je rađeno pogrešno.