2. april 2023 21:03

CeMI: Jakov Milatović novi predsednik Crne Gore

Izvor: TANJUG

podeli vest

CeMI: Jakov Milatović novi predsednik Crne Gore

Foto: Tanjug/video

PODGORICA - Prema prvim procenama CDT izlaznost u drugom izbornom krugu za predsednika Crne Gore bila je 70,7 odsto birača.

U drugom krugu nadmetali su aktuelni šef države i predsednički kandidat DPS Milo Đukanović i kandidat Pokreta Evropa sad Jakov Milatović.

Drugi izborni krug je protekao mirno sa brojnim nepravilnostima, koje prema tvrdnjama CDT i CeMI, neće bitnije uticati na izborni rezultat.

Milatović prema prvim procenama prednjači ispred Đukanovića

Na osnovu 36,7 odsto prebrojanih glasova, prema prvim procenama CeMI, kandidat Pokreta Evropa sad Jakov Milatović je osvojio 60,1 odsto glasova, dok je kandidat DPS Milo Đukanović osvojio 39,9 odsto glasova.

CeMI objavljuje procene na osnovu postotka izbrojanih glasova u realnom vremenu.

CeMI: Milatović 60,2, Đukanović 39,8 odsto osvojenih glasova

Prema prvim procenama CeMI na osnovu uzorka od 51 odsto prebrojanih glasova, kandidat PES Jakov Milatović je osvojio 60,2 odsto glasova, dok je kandidat DPS i šef crnogorske države Milo Đukanović 39,8 odsto glasova.

Milatović i dalje u prednosti u odnosu na Đukanovića

Kandidat Pokreta Evropa sad za predsednika Crne Gore Jakov Milatović i dalje je u prednosti u odnosi na protivkandidata, aktuelnog šefa države Mila Đukanovića.

Na osnovu procene CeMI na uzorku od 62,7 odsto prebrojanih glasova, Milatović je osvojio 60,1 odsto podrške, a Đukanović 39,9 odsto podrške.

Iz CeMI kažu da je sada već reč o stabilnom uzorku koji se neće bitnije menjati.

CeMI: Milatović u ubedljivom vođstvu sa 60 odsto glasova, Đukanović 40 odsto

Kandidat za predsednika Pokreta Evropa sad Jakov Milatović ubedljivo vodi u drugom krugu predsedničkih izbora u Crnoj Gori, pokazuju preliminarni rezultati Centra za monitornig i istraživanje, na osnovu 58,3 odsto prebrojanih glasova.

Prema preliminarnim podacima CeMI, Milatović je osvojio 60 odsto glasova, a kandidat Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović 40 odsto. Izlaznost je, prema podacima CeMI-ja, bila 71 odsto.

Prema preliminarnim podacima Centra za demokratsku tranziciju (CDT), na osnovu 54,1 odsto obrađenog uzorka, Đukanović je osnovio 44,3 odsto glasova, a Milatović osvojio 55,7 odsto glasova. Ranije su objavili da je izlaznost 70,7 odsto.

CeMI: Milatović i dalje ispred Đukanovića

Kandidat Pokreta Evropa sad Jakov Milatović i dalje je u značajnoj prednosti u drugom krugu predsedničkih izbora u Crnoj Gori u odnosu na protivkandidata, aktuelnog šefa države Mila Đukanovića.

Prema prvim procenama CeMI na osnovu 78,7 odsto obrađenih glasova, Milatović ima osvojenih 60,2 odsto glasova, a Đukanović 39,8 odsto.

Procenjuje se da bi procenat glasova za Milatovića na dalje mogao samo da raste.

CDT: Milatović u prednosti u odnosu na Đukanovića

Prema prvim procenama CDT na osnovu 54,1 odsto obrađenih uzoraka kandidat PES Jakov Milatović je osvojio 55,7 odsto podrške, dok je njegov protivkandidat, aktuelni šef države Milo Đukanović osvojio 44,3 odsto glasova.

CDT objavljuje procene rezultata u realnom vremenu.

U mnogim gradovima u Crnoj Gori, Podgorici i Nikšiću, pristalice Milatovića slave.

CeMI:Jakov Milatović novi predsednik Crne Gore

Prema procenama CDT na obradjenom uzorku od 85 odsto glasova, kandidat PES Jakov Milatović je osvojio 57.6 odsto glasova, a aktuelni šef države Milo Đukanović je osvojio 42,4 odsto glasova.

 

Prema informacijama iz CDT, ovakav ishod glasanja je bio occekivan, a ovaj rezultat je za Đukanovića je nedostizzan, tako da se, kažu, Milatović može smatrati novim predsednikom Crne Gore.

Inače, rezultati se objavljuju u realnom vremenu kao i u CeMI-ju. Prema procenama CeMI, finalna projekcija rezultata je na gotovo 90 odsto obradjenog uzorka, Milatović je osvojio 60,1 odsto, a Đukanović 39,9 odsto glasova.