3. april 2023 19:05

Čestitke Jakovu Milatoviću od Borelja, Bilčika, Fon Kramon, Grenela

Izvor: TANJUG

podeli vest

Čestitke Jakovu Milatoviću od Borelja, Bilčika, Fon Kramon, Grenela

Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

BRISEL - Čestitke novom predsedniku Crne Gore Jakovu Milatoviću stigle su od pojedinih evropskih i svetskih lidera, a danas se oglasio i šef diplomatije EU Žozep Borelj.

"Čestitke Jakovu Milatoviću na izboru za predsednika Crne Gore. Radujem se što ćemo raditi zajedno na napretku Crne Gore u EU, u skladu sa željama većine crnogorskih građana", naveo je Borelj na Tviteru.

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik takođe je čestitao Milatoviću.

"Čestitke i građanima Crne Gore na velikom odzivu u drugoj rundi predsedničkih izbora. Milatoviću želim uspeh u ujedinjenju zemlje iza jednog, evropskog cilja", poručio je Bilčik putem Tvitera.

Poslanica iz redova nemačkih Zelenih u Evropskom parlamentu Viola fon Kramon je, uz čestitke novom predsedniku, istakla da je u Crnoj Gori pobedila demokratija.

"Čestitam građanima Crne Gore što su izabrali novog predsednika. Iskreno se nadam jasnom evropskom putu Crne Gore, koji može da počne sada kada je razmontiran sistem DPS", napisala je Fon Kramon.

Bivši američki izaslanik za Kosovo i Metohiju Ričard Grenel prvo je ocenio da se u Crnoj Gori dogodio "politički zemljotres", a onda i čestitao Milatoviću na izboru.

Novom predsedniku Crne Gore čestitali su i predsednica Slovenije, predsednik Litvanije, i još neki evropski zvaničnici.