16. april 2023 22:19

Milatović: Osuđujem napad na mlade sportiste iz BiH u Baru, očekujem adekvatne sankcije za napadače

Izvor: TANJUG

podeli vest

Milatović: Osuđujem napad na mlade sportiste iz BiH u Baru, očekujem adekvatne sankcije za napadače

Foto: AP Photo/Risto Bozovic

PODGORICA - Novoizabrani predsednik Crne Gore Jakov Milatović oštro je danas osudio napad na mlade sportiste iz Bosne i Hercegovine u Baru i poručio da očekuje od nadležnih organa da u potpunosti ispitaju slučaj i adekvatno sankcionišu napadače.

"Nasilje moramo iskoreniti iz našeg društva i zbog građana Crne Gore, ali i zbog svih onih koji dolaze u našu zemlju", naveo je Milatović na Tviteru.

Prethodno su se danas predsednik Opštine Bar Dušan Raičević i predsednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović izvinili zbog incidenta u Baru, u kojem su povređena dvojica maloletnika iz Sarajeva, i pozvali nadležne da procesuiraju odgovorne.

Dušan Raičević i Danijela Đurović traže da se procesuiraju odgovorni za incident u Baru

Predsednik Opštine Bar Dušan Raičević i predsednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović izvinili su se danas zbog incidenta u Baru, u kojem su povređena dva maloletnika iz Sarajeva, i pozvali nadležne da procesuiraju odgovorne.

Raičević je osudio incident i "huligansko ponašanje neodgovornih pojedinaca", navodeći da njihovo "necivilizovano i nečojsko ponašanje" nije prava slika Bara već "njihovog iskrivljenog odnosa prema stvarnosti".

"U ime Opštine Bar, svih građana Bara i svoje lično ime upućujem javno izvinjenje mladićima iz Sarajeva koji su sinoć povređeni u incidentu u našem gradu, njihovim porodicama kao i Atletskom klubu (AK) Sarajevo, čiji su ti mladi sportisti članovi", rekao je Raičević.