27. april 2023 14:02

Katimerini: Odnose između Beograda i Atine zahvatio mraz

Izvor: TANJUG

podeli vest

Katimerini: Odnose između Beograda i Atine zahvatio mraz

Foto: Shutterstock.com/OnePixelStudio, ilustracija

ATINA - U današnjem izdanju najuglednijeg grčkog dnevnog lista "Katimerini", na drugoj strani objavljen je komentar novinara Stavrosa Papantonijua, pod podnaslovom "Srbi se nisu pojavili", koji govori o odustajanju srpskih specijalnih snaga od učešća u multinacionalnoj vojnoj vežbi "Orion 23".

Odnose između Beograda i Atine zahvatio je mraz, što je obrnuto proporcionalno proleću koje doživljavamo, ocenio je Papantoniju.

"Uzdržanost Grčke (a ne glas protiv) na glasanju o zahtevu KiM za prijem u Savet Evrope izazvala je nepovoljne komentare ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića, otkazivanje prisustva premijerke Ane Brnabić na planiranom događaju, ali, kako saznajem, i otkazivanje učešća Srba u vojnoj vežbi", naveo je on.

Srpske specijalne snage nisu se pojavile na "Orion ’23", multinacionalnoj vežbi pod komandom GEETHA i Specijalne komande ratovanja, koja se odvija u isto vreme kada i vazduhoplovna vežba "Hinioh".

Srbi su se, inače, ranije izjasnili o svom učešću i, kao i obično, učestvovali na preliminarnim sastancima za planiranje vežbe, naveo je Papantoniju.