10. maj 2023 10:55

Abazović: Priču nekih funkcionera iz Pokreta "Evropa sad" o bankrotu CG doživljavam kao deo političke igre

Izvor: TANJUG

podeli vest

Abazović: Priču nekih funkcionera iz Pokreta "Evropa sad" o bankrotu CG doživljavam kao deo političke igre

Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ

PODGORICA - Predsednik crnogorske vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović izjavio je da priču nekih funkcionera Evrope sad o bankrotu Crne Gore doživljava kao deo političke igre.

„Nije prošlo dva-tri dana demantovali su sebe. Onda su izašli na konferenciju za medije ili izdali saopštenje da su to zaključili na osnovu parametara Ministarstva finansija i ako se ne desi u junu, možda se desi u septembru. Možda se desi u septembru, možda u decembru, a najverovatnije ili 100 odsto se neće desiti nikad. Ja to doživljavam kao deo političke igre. Mi ćemo, kakva je trenutna situacija u kasi, imati manje potrebe za zaduženje nego što smo planirali, jer je naplata PDV-a mnogo bolja nego što smo očekivali”, rekao je Abazović gostujući na podgoričkoj Adria tv..

On je rekao da ne želi da se sukobljava sa Evropom sad.

„Tamo ima dosta ljudi koji su kredibilni i oni će imati podršku. Međutim, bajke i priče za malu decu možda mogu da pričaju drugim ljudima, meni ne. Kad govore o bankrotu i grčkom scenariju onda to moraju da potkrepe. Crna Gora danas ima mnogo bolje parametre, nego kad smo imali prethodnog ministra (Milojka Spajića), i mnogo bolje nego unazad 30 godina”, poručio je Abazović.

Komentarišući ideju Spajića o skraćenju radnog vremena na sedam sati, Abazović je rekao da to treba da se dogovori i da lično nema ništa protiv.

"Mislim da treba da poboljšamo produktivnost i efikasnost. Ljude ne treba da činimo lenjima”, rekao je Abazović.