Đurić se sastao sa ministarkom spoljnih poslova Centralnoafričke Republike
8. novembar 06:59
21. april 2024 10:58
podeli vest
BEOGRAD - Na Weekend Food festivalu u Rovinju, kao deo promocije manifestacija "Wine Vision" i "Food Vision by Open Balkan", održan je masterklas “Rakija - neotkriveni biser Balkana.”, saopštila je Privredna komora Srbije.
Radionica dr Ivana Uroševića o aromama srpskih rakija bila je izuzetno posećena. Uz podršku Aleksandra Ilića i posvećenog tima višestruko nagrađivanog Junior Chefs Club-a, dr Urošević je upoznao publiku sa specifičnostima srpske rakije, kao i uparivanjima različitih ukusa rakija, kajsijevače, vilijamovke, dunjevače i šljivovice, sa odgovarajućim slanim zalogajima.
“Rakija je novi 'refreshment' u kategoriji alkoholnih pića. Pobudili smo kod ljudi interesovanje za rakiju, i naveli ih da razmišljaju o ovom piću na drugačiji način, iz neuobičajenog, hedonističkog ugla, kroz kombinovanje sa hranom. Veliko interesovanje za ovaj masterklas ukazuje na to da ima dosta prostora da se ova tema širi i razrađuje”, rekao je dr Urošević, docent na Poljoprivrednom fakultetu u Bijeljini, međunarodni ocenjivač jakih alkoholnih pića i potpredsednik UO Saveza proizvođača rakije Srbije.
Tomaž Kavčić, “Michelin” šef i kreativni direktor manifestacije "Food Vision by Open Balkan" koja se održava u okviru sajma "Wine Vision by Open Balkan" pozdravio je prisutne i pozvao ih je na ovogodišnji sajam, koji će biti održan u halama Beogradskog sajma, u periodu 22 - 24. novembra 2024. godine.
Kavčić je istakao da je "Wine Vision by Open Balkan" za kratko vreme postao jedan od najuticajnijih vinskih sajmova u Evropi i platforma za razvoj vinske i gastronomske scene celog regiona.
"Weekend Food festival" u Rovinju je prestižan gastronomski događaj koji privlači poznate kuvare, somelijere, stručnjake i profesionalce iz industrije hrane iz cele regije.
Posetioci mogu da uživaju u različitim kulinarskim demonstracijama, degustacijama, edukativnim radionicama i kursevima koje vode vrhunski stručnjaci. Cilj festivala je promocija vrhunske gastronomije, razmena znanja i iskustava, kao i podsticanje inovacija u kulinarstvu.
7. novembar 21:16
8. novembar 08:09
8. novembar 07:28
8. novembar 07:16
8. novembar 07:03
7. novembar 14:35
7. novembar 10:01
7. novembar 08:45
6. novembar 13:06
5. novembar 15:30
5. novembar 11:35
4. novembar 14:19
7. novembar 10:32
7. novembar 05:30
6. novembar 17:06
7. novembar 21:03
7. novembar 12:27
5. novembar 12:56