22. maj 2023 12:35

Bivša potpredsednica Vlade Crne Gore: Milatović da poseti Kosovo i ne gubi vreme na Otvoreni Balkan

Izvor: TANJUG

podeli vest

Bivša potpredsednica Vlade Crne Gore: Milatović da poseti Kosovo i ne gubi vreme na Otvoreni Balkan

Foto: TANJUG/MEDIA BIRO

PODGORICA - Bivša potpredsednica Vlade Crne Gore i ministarka evropskih poslova Jovana Marović tvrdi da bi predsednik Jakov Milatović trebalo što pre poseti Kosovo i Metohiju, kako bi otklonio sumnje da će se dovoditi u pitanje crnogorsko priznanje te države, da ne gubi vreme na Otvoreni Balkan i osujeti ulazak Demokratskog fronta (DF) u novu vladu.

Ona je u intervjuu za Radio Slobodna Evropa navela da Milatović, uzimajući u obzir nadležnosti, ne odlučuje o tim stvarima i da je poenta da on u javnim nastupima objasni koji je to pravac kojim ide njegov pokret Evropa sad.

"Međutim, u samom pokretu postoje, koliko možemo da čujemo, drugačiji stavovi, tako da je teško proceniti koliko može uopšte da utiče na partijsku politiku", navela je Marović.

Podsetila je da je Milatović ranije rekao da je za njega Otvoreni Balkan pozitivna inicijativa.

"Smatram da priključivanjem gubimo dragoceno vreme koje bismo mogli da iskoristimo za ispunjavanje obaveza u procesu evropskih integracija", istakla je Marović.

Takođe je navela da je uvek ključno pitanje nakon promena kakve će odnose novi predsednik i vlada imati sa Srbijom i tzv. Kosovom.

"Izbor Kosova za drugu posetu bi značio samo to da žele da se neguju dobri odnosi sa svim susedima, što bi, bila potvrda onoga što je predsednik rekao odmah nakon izglasavanja - da nema promena u spoljno-političkoj orijentaciji", rekla je Marović.