27. maj 2023 13:52

Milatović: Zahtevam od nadležnih potpuno rasvetljavanje ubistva Duška Jovanovića

Izvor: TANJUG

podeli vest

Milatović: Zahtevam od nadležnih potpuno rasvetljavanje ubistva Duška Jovanovića

Foto: TANJUG/MEDIA BIRO

PODGORICA - Predsednik Crne Gore Jakov Milatović izjavio je danas da zahteva od nadležnih potpuno rasvetljavanje slučaja ubistva novinara glavnog i odgovornog urednika podgoričkog lista "Dan" Duška Jovanovića.

"U ime građana Crne Gore zahtevam od nadležnih organa potpuno rasvetljavanje slučaja ubistva Duška Jovanovića", kazao je Milatović, prenela je RTCG.

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović položio je venac na mesto na kojem je pre 19 godina ubijen Jovanović.

Milatović je istakao da je, nažalost, to ubistvo "jedan mučan deo prošlosti Crne Gore".

Građani očekuju, kako je kazao, apsolutno otkrivanje nalogodavca ubistva Duška Jovanovića i rasvetljavanje kompletnog slučaja.

"To je ono što dugujemo Dušku, svim slobodnim novinarima koji su u prethodnih 30 godina za vreme trajanja nedemokratskog režima u Crnoj Gori nosili baklju slobode i slobode reči", kazao je Milatović.

Poručio je da je tužno to što u prethodnih 19 godina na godišnjicu ubistva Duška Jovanovića nisu dolazili dosadašnji predsednici Crne Gore.

"Ne znam je li dobro što sam ja ovde danas, ili je tužno što u prethodnih 19 godina nismo imali predsednika koji predstavlja građane Crne Gore i koji je morao da ovde dođe", kazao je Milatović.

Poručio je da je neprihvatljivo bilo šta drugo osim kompletne istine kada je u pitanju ubistvo Duška Jovanovića i da kao rezultat te istine, svi oni koji su učestvovali u ovom činu, budu kažnjeni.

Premijer i predsednica Skupštine Crne Gore, Dritan Abazović i Danijela Đurović, takođe su ranije danas pozvali na hitno rasvetljavanje ubistva Duška Jovanovića.

Abazović i ministar unutrašnjih poslova, Filip Adžić, položili su venac na mesto na kojem je pre 19 godina ubijen Jovanović.