3. avgust 2023 18:17

Milorad Dodik: Najvažnije nam je da Srbija ne zaboravlja Republiku Srpsku ni u danima punim izazova

Izvor: TANJUG

podeli vest

Milorad Dodik: Najvažnije nam je da Srbija ne zaboravlja Republiku Srpsku ni u danima punim izazova

Foto: TANJUG/FOTO SRNA/ BORISLAV ZDRINJA

SRBAC - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je u Srbcu, gde sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem obilazi novoizgradnjeni vrtić "Srbija", izrazio zahvalnost Republici Srbiji i njenom rukovodstvu što osećaju i pomažu Republiku Srpsku.

"Nama je ta podrška važna i zbog materijalnih sredstava i zbog osećaja da pomoć dolazi iz Srbije", rekao je Dodik i naglasio da im je u nekim trenucima važniji osećaj podrške.

Dodik je Vučiću zahvalio na podršci i projektima koje Srbija realizuje u Srpskoj i što će zahvaljujući inicijativi koju je Vučić pokrenuo, u svakoj opštini u RS imati jedan od projekata koji će omogućiti vidljivo prisustvo Srbije.

 

Vrtić "Srbija" biće opremljen i gotov za 60 dana, zahvaljujući Beogradu

Dodik je naglasio da će opremanje vrtića ''Srbija'' u Srpcu, izgrđenog uz podršku Republike Srbije, biti završeno za 60 dana, kada oprema stigne.

Vrtić ''Srbija'', koji svedoči o zajedničkim naporima Srbije, RS i opštine Srbac, imaće 1.700 kvadrata i posebnu sportsku dvoranu za malu decu, rekao je Dodik novinarima.

"Danas se ovde u Srpcu vidi da zajednička ulaganja imaju smisla", naveo je predsednik Republike Srpske.

 

Kuriozitet što je predsednik Srbije prvi put u RS dva dana

Predsednik Republike Srpske rekao je da je poseta predsednika Vučića predstavlja kuriozitet, jer će to biti prvi put da jedan predsednik Srbije boravi u Republici Srpskoj dva dana.

"Nikada se do danas nije desilo tako nešto i svi zbog toga imamo razlog za zadovoljstvo", rekao je Dodik i između ostalog dodao da danas i pored svih složenih stavari sa kojima se suočavaju postoji posebna energija i emocija, koja ih čini deleko snažnijim, i koja pokazuje da nisu prepušteni sami sebi.

Podsetio je da je sa Vučićem i patrijarhom posetio manastir Osovicu, koji je kako je naglasio novi velelepni objekat izgrađen zajedničkim naporima SPC, Republike Srpske i Srbije.