12. januar 2024 09:05

Ministar Krapović: Loši uticaji ne dolaze iz Srbije, pogrešno je izjednačavati Beograd i Rusiju

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ministar Krapović: Loši uticaji ne dolaze iz Srbije, pogrešno je izjednačavati Beograd i Rusiju

Foto: Shutterstock.com/rarrarorro, ilustracija

PODGORICA - Crnogorski ministar odbrane Dragan Krapović ocenio je da nije saglasan sa ocenom da maligni uticaji dolaze iz Srbije i da je pogrešno iz političkih razloga stavljati znak jednakosti između zvaničnog Beograda i Rusije.

"Da li Srbija kao najveća sila u regionu, ekonomski, možda vojno, ima neke svoje interese, verujem da ima. Nisam video državu koja nema slične ambicije“, rekao je Krapović.

Na pitanje da li ih ostvaruje na legitiman način, Krapović je rekao da u jednom delu ne, navodeći pritom medijsku sferu, gde, kako je kazao, pojedini mediji bliski vladajućoj strukturi u Srbiji, dobijene izjave izvuku iz konteksta.

Problema, kazao je, ima, ali nije detektovano veliko neprijateljstvo Srbije prema Crnj Gori.

Na pitanje o rekonstrukciji Vlade Crne Gore, Krapović je rekao da to nije bilo na stolu tokom njegovih razgovora sa stranim zvaničnicima.

„Pitanje rekonstrukcije je dominantno u nadležnosti predsednika Vlade. Stav Demokrata je da se sporazum poštuje do slova. Sporazum kaže do kraja 2024, mi smo na samom početku 2024.“, rekao je Krapović, preneo je podgorički portal Borba.