15. januar 2024 14:20

Plenković potvrdio da mu je ambicija još jedan premijerski mandat

Izvor: TANJUG

podeli vest

Plenković potvrdio da mu je ambicija još jedan premijerski mandat

Foto: TANJUG/FOTO HINA/ LANA SLIVAR DOMINIĆ

ZAGREB - Predsednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković poručio je danas na saborskom "aktualcu" da mu je ambicija da još jednom bude premijer, ali nije odgovorio na pitanje poslanika najuticajnije opozicione SDP kada će biti održani parlamentarni izbori.

''Što se tiče moje ambicije, moja je ambicija da budem još jednom predsednik hrvatske Vlade. I sledeći izbori će završiti tako da ja sigurno neću biti opozicioni iposlanik. Ako ćete vi biti opet opozicioni poslanik, to je isto pošteno. Nemam ništa protiv toga, meni će biti drago da se mi viđamo'', rekao je Plenković u odgovoru na pitanje Siniše Hajdaš Dončića (SDP).

Hajdaša Dončića je zanimalo kada će biti održani parlamentarni izbori i hoće li Plenković i nakon ove godine ostati u hrvatskoj politici ili će otići na neku evropsku poziciju u Brisel.

''Ako ste vi tako dobri da pobedite, vi morate biti rođeni spremni za pobedu kada god izbori bili. Ali, kod vas se ništa neće promeniti, to je više nego očito jer vidim da vam je ton takav da promene nema'', rekao je Plenković, prenela je Hina.

Plenković je ranije rekao da će parlamentarni izbori u Hrvatskoj biti održani između aprila i oktobra. Pored parlamentarnih u Hrvatskoj će ove godine biti održani evropski i predsednički izbori.

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović je prošle nedelje komentarisao raspisivanje parlamentarnih izbora i rekao da se datum prilagođava Plenkovićevom tajmingu, koji bi u Briselu da zameni Šarla Mišela.