10. februar 2024 21:34

Milatović: Radićemo na poboljšanju položaja manjinskih naroda

Izvor: TANJUG

podeli vest

Milatović: Radićemo na poboljšanju položaja manjinskih naroda

Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

PODGORICA - Crna Gora je multietnička država, što potvrđuju dobri odnosi sa bošnjačkim narodom, ali i ostalim zemljama regiona, izjavio je danas crnogorski predsednik Jakov Milatović i poručio da će raditi na poboljašnju položaja manjinskih naroda.

Milatović je, na panel diskusiji “Bošnjački nacionalni identitet početkom XXI veka”, rekao da je bošnjački narod u Crnoj Gori važan deo multietičkog mozaika i da ima bitnu ulogu u promovisanju tolerancije i zajedničkog života.

"Bošnjaci su obogatili naše društvo tradicijom, vrednostima, duhovnošću, a naš odnos učinili jedinstvenim. Njihov doprinos našem društvu je veoma važan i kada je reč o kulturi, obrazovanju, društvenom radu", naveo je Milatović, prenosi RTCG.

On je poručio da će crnogorska vlast nastaviti da rešava probleme manjinskih naroda, u cilju poboljšanja njihovog položaja u društvu.

Milatović je rekao da je regionalna saradnja uslov i za bezbedniji Zapadni Balkan.

"Mislim da mi u svetu nemamo bližih od zemalja regiona, i zbog toga se moja politika bazira na dobrosusedskim odnosima sa državama iz regiona, što često nije lako", kazao je Milatović.