29. februar 2024 09:43

Andrej Plenković: Prvih šest višenamenskih borbenih aviona stiže u Hrvatsku za dva i po meseca

Izvor: TANJUG

podeli vest

Andrej Plenković: Prvih šest višenamenskih borbenih aviona stiže u Hrvatsku za dva i po meseca

Foto: TANJUG/FOTO HINA/ DANIEL KASAP

ZAGREB - Predsednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković najavio je da za dva i po meseca u Hrvatsku stiže prvih šest višenamenskih borbenih aviona četvrte generacije.

Plenković je to najavio sinoć na obeležavanju 35. godišnjice prvog predstavljanja prednacrta programskih osnova HDZ-a, istakavsi da je malo koja stranka koja je u to vreme predvodila demokratske promene ostala tako uticajna i snažna.

Hrvatski premijer je ponovo ponovio uspehe svoje vlade i konstatovao da opoziciji nije lako jer, kako je rekao, "kako ćeš se politički boriti protiv evra, Šengena, Pelješkog mosta, 25 milijardi evra ulaganja u razvoj Hrvatske, najbržeg oporavka i ekonomskog rasta od niza zemalja s kojima smo okruženi", a kao krunu svih dostignuća izvojio je jačanje hrvatske odbrambene sposobnosti.

Prema njegovim rečima, prenosi Hina, opoziciji su zato ostala samo dva narativa - jedan je da su svi HDZ-ovci korumpirani lopovi, a drugi od onih s desnijeg aspekta od HDZ-a kojima je glavni problem saradnja s manjinama.

Plenković tvrdi da HDZ hrvatskom narodu daje ‘izvesnost i pouzdanje da državom upravljaju ljudi koji su odgovorni i ozbiljni, koji nisu isključivi i koji će znati da pronađu rešenje za svaki problem.

Dodao je da ne vidi alternativu HDZ-u, već samo varijacije na teme izdajnika i lopova, i to nakon osam godina opozicije.

"Ako je to sve onda mi možemo mirno i ponosno, ali budno i angažovano pristupiti velikim izazovima u kojima će Hrvati birati kome žele pokloniti poverenje na izborima", poručio je hrvatski premijer.

Poručio je i da je HDZ i dalje "ključna, najuticajnija, najjača, najodgovornija stranka hrvatskog naroda, usidrena u desnom centru gde ju je i postavio Franjo Tuđman".

U Hrvatskoj će ove godine, osim evropskih i predsedničkih, biti održani i parlamentarni izbori, koji još nisu raspisani i ne zna kada će biti.