15. mart 2024 12:56

Plenković: HDZ spreman za izbore, svaki datum im je prihvatljiv

Izvor: TANJUG

podeli vest

Plenković: HDZ spreman za izbore, svaki datum im je prihvatljiv

Foto: TANJUG/FOTO HINA

OSIJEK - Hrvatski premijer Andrej Plenković komentarisao je danas u Osijeku datum raspisivanja parlamentarnih izbora za sredu, 17. aprila i istakao da su HDZ i partneri sprmni, te da što se njih tiče, svi datumi su im prihvatljivi.

“Sve nam je dobro, sve nam paše, HDZ i partneri su spremni za demokratski test pred narodom i biračima. Malo je neobično što je sredina sedmice, ali sve je u okviru zakona”, kazao je Plenković novinarima.

Sada je, dodao je, sve definisano i idemo u pripreme za kampanju.

“U potpunosti sam spreman za izbornu utakmicu, svi smo u odličnoj formi”, naveo je Plenković, a na kritike iz opozicije poručio je da su u kampanji osam godina.

Stalno, kaže, obilaze Hrvatsku, a sad će je obilaziti i intenzivnije.

Povodom kritika da spaja premijerske i dužnosti šefa stranke, Plenković je rekao da su to radili i oni pre njega, kao i oni koji nisu bili iz HDZ-a.

“Uveren sam da će poslodavci voditi računa o tome da im je poklonjen jedan neradni dan”, kaže Plenković o odluci Milanovića da parlamentarne raspiše za sredu, 17. aprila.

Ističući spremnost HDZ, Plenković je rekao i da su u najvećoj meri ispunili ono što su obećali na izborima 2016. i 2020..

Plenković je više puta do sada rekao da je uveren u pobedu na parlamentarnim izborima i da će treći put za redom biti predsednik Vlade Hrvatske.