5. maj 2024 16:01

Lider VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski uveren u dvostruku izbornu pobedu u sredu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Lider VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski uveren u dvostruku izbornu pobedu u sredu

Foto: Shutterstock.com/V.Lawrence, ilustracija

SKOPLJE - U sredu, 8. maja u Severnoj Makedoniji biće održani parlamentarni izbori i drugi krug predsedničkih izbora, a lider najuticajnije opozicione VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski kaže da je optimista i da ta stranka može da očekuje duplu pobedu - da osvoji podršku za 61 poslanika u Sobranju i da dobije predsedničku poziciju.

"Verujem da ćemo u sredu imati ubedljivu duplu pobedu, Gordana Siljanovska Davkova će biti budući predsednik Makedonije, a koalicija Vaša Makedonija i VMRO-DPMNE će imati 61 poslanika", izjavio je danas predsednik VMRO-DPMNE ispred Saborne crkve u Skoplju.

Na pitanje o predstojećim parlamentarnim i drugom krugu predsedničkih izbora i očekivanjima, Mickoski je rekao:

"Svima je jasno da je VMRO-DPMNE na ovim izborima blizu većine u parlamentu".

On je zahvalio građanima koji su u prvom predsedničkom krugu glasali za Siljanovsku Davkovu i dodao da oseća da će u sredu biti masovno glasanje za VMRO-DPMNE i koaliciju Vaša Makedonija, preneli su skopski mediji.

Predsednički kandidat Siljankovska Davkova je u prvom krugu predsedničkih izbora dobila ubedljiivu podršku građana od 40 odsto više od protivkandidata, aktuelnog makedonskog predsednika Steve Pendarovskog.