8. maj 2024 23:23

Dimitar Kovačevski čestitao Mickoskom pobedu; SDSM-u je zadat težak udarac

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dimitar Kovačevski čestitao Mickoskom pobedu; SDSM-u je zadat težak udarac

Foto: Tanjug video

SKOPLJE - Predsednik SDSM i donedavni premijer Severne Makedonije Dimitar Kovačevski priznao je večeras poraz na parlamentarnim izborima i čestitao pobedu VMRO-DPMNE i njenom predsedniku Hristijanu Mickoskom.

Kovačevski je čestitao i pobedu Gordane Siljanovske Davkove, kandidata VMRO-DPMNE, u drugom krugu predsedničkih izbora.

On je na konferenciji za novinare zahvalio odlazećem predsedniku Severne Makedonije Stevi Pendarovskom, koji je bio njihov kandidat za predsednika države i pristalicama SDSM.

„SDSM je ponovo po stoti put pokazao patriotizam i odgovornost. Najlakše je bilo, posle ovakvih lažnih optužbi i nasrtaja VMRO-DPMNE, ne mobilisati naše članstvo da glasa na predsedničkim izborima. Nismo upali u tu zamku. Pokazali smo da nam je Makedonija važnija, tako će uvek biti. Današnji rezultat je razočaravajući. SDSM je zadat težak udarac, ne samo građana, već i simpatizera stranke. Ove rezultate ćemo u narednom periodu detaljno analizirati“, rekao je Kovačevski.

Rekao je i da ne želi da donosi ishitrene zaključke i ukazuje na krivce, te poručio da odgovornost imaju on i rukovodstvo stranke, svi imenovani i izabrani, kao i svi partijski funkcioneri na lokalnom i centralnom nivou.

On je pozvao na nove stranačke izbore u svim organima na lokalnom i centralnom niovu - od predsednika stranke, predsednika i rukovodstva opštinskih organizacija i svih organa i tela stranke.