15. maj 2024 09:46

Milorad Dodik: Srpski narod baštini tradiciju koja je vezana za porodicu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Milorad Dodik: Srpski narod baštini tradiciju koja je vezana za porodicu

Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

BANJALUKA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je čestitku povodom 15. maja - Međunarodnog dana porodice, porukom da srpski narod baštini tradiciju koja je vezana za porodicu i založio se za preciznije definisanje načela tradicionalne porodice.

 "Od srca upućujem svim građanima Republike Srpske čestitku povodom 15. maja - Međunarodnog dana porodice, uz želju da uživate u svim radostima koje život pruža. Srpski narod baštini tradiciju koja je upravo vezana za porodicu, okupljanje i zajednicu i znamo da nema života bez zdrave porodice oko koje smo okupljeni", naveo je Dodik.

 Dodik je naglasio da je "danas porodica napadnuta od 'zapadnjačkih' vrednosti kroz određene ideje liberalizma, koje imaju za cilj da oslabe tu zajednicu i mi im se moramo svim snagama suprotstaviti i odbaciti".

 "Neprihvatljivo je da se na mala vrata uvodi rodna ideologija, zato zakonom treba preciznije definisati i načela tradicionalne porodice, jer upravo u takvoj porodici treba da odgajamo našu decu, kao najboljem okruženju", istakao je Dodik.

 Poručio je da će "za Srbe porodica uvek biti osnova zdravog društva, kao i tradicionalne vrednosti koje naš narod ima, a vezane su za našu veru, identitet, pismo, jezik i krsnu slavu".

 "Zdravlje i sreća naših najbližih su nam najvažniji, jer znamo da nema života bez zdrave porodice!", istakao je Dodik u čestitki, saopšteno je iz Kabineta Republike Srpske.