20. maj 2024 10:52

Milan Knežević: Žigosanje srpskog naroda dovoljno za organizovanje litija

Izvor: TANJUG

podeli vest

Milan Knežević: Žigosanje srpskog naroda dovoljno za organizovanje litija

Foto: Prtscrn/YouTube

PODGORICA - Šef crnogorske diplomatije Filip Ivanović ocenio je "žalosnom" i "nesrećnom" izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da su amandmani Crne Gore na rezoluciju o Srebrenici "prljava igra" i "perfidni trik".

A onda se oglasio lider DNP Milan Knežević i poručio Crkvi da misli da je žigosanje srpskog naroda dovoljno za organizovanje litija.

Ivanović je gostujući sinoć na RTCG ocenio žalosnim to što se, kako je naveo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić "neprimerenim rečima obraća i govori o Crnoj Gori".

“To su nesrećne formulacije i teško da mogu biti pozdravljene iz Crne Gore”, kazao je Ivanović uveravajući ponovo da crnogorska Vlada želi da deluje kao pomiritelj u regionu.

Na izjavu Ivanovića reagovao je lider Demokratske narodne partije Crne Gore (DNP) Milan Knežević i upitao Srpsku pravoslavnu crkvu da li stoji iza reči i stavova koje je Ivanović uputio predsedniku Srbije Vučiću i kako je naveo, "nama preostalim genocidašima na čelu s Njegošem".

“Ili možda Filip Ivanović iz plemena Kuča misli da je Srbija Vukašin iz Klepaca, i da joj treba na živo kidati delove tela, i još da bude zahvalna dželatima na tome. Ima samo jedna razlika, Vukašina su komadale ustaše i zato ga nije ga bolelo, jer je od njih očekivao. A Srbiju bi sad da komadaju oni koje je smatrala braćom i još je ubeđuju da je to za njeno dobro", naveo je Knežević i istakao:

"Mislim da je vreme da se naša crkva jasno oglasi i saopšti da li je žigosanje srpskog naroda dovoljno za organizovanje litija”.

Komentarišuću crnogorske amandmane na predloženu rezoluciju o Srebrenici, koja bi na Generalnoj skupštini UN trebalo da se nađe 23. maja, Vučić je najpre primetio da se zvanična Podgorica o njima nije konsultovala sa Beogradom. Najavio je da će istinu o tome sa kim su pregovarali o amandmanima izneti u petak po povratku iz Njujorka.

"A sada mogu samo da kažem da je reč o jednoj prljavoj igri koja je trebalo da Srbiji zapuši usta. U stvari je reč samo o perfidnom triku", rekao je Vučić juče u intervjuu za Pink tv.