6. jun 2024 09:37

Branimir Kojić: Svesrpski sabor je manifestacija jedinstva srpskog naroda s obe strane Drine

Izvor: TANJUG

podeli vest

Branimir Kojić: Svesrpski sabor je manifestacija jedinstva srpskog naroda s obe strane Drine

Foto: Shutterstock.com/BalkansCat, ilustracija

BANJALUKA - Srbi su jedan narod gde god da žive, a Svesrpski sabor manifestacija koja će pokazati jedinstvo srpskog naroda s obe strane Drine, izjavio je uoči sabora predsednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić.

"Mi smo jedan narod, nažalost, živimo u dve države, ali mi smo uvek Srbiju smatrali svojom majkom i tako će ostati", rekao je Kojić u izjavi za Srnu.

On je dodao da će jedna od poruka, koja će biti poslata sa Sabora, biti i ta da su Srbi za mir i suživot.

Kojić je rekao da je srpski narod zahvalan predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću za borbu koju je vodio da kompletan srpski narod ne bude etiketiran kao genocidan.

"To je nešto što je on u velikoj meri i uspeo. Posebno su mu zahvalne porodice srpskih žrtava, a naročito iz Podrinja, Srebrenice", naveo je Kojić i izrazio uverenje da će se uskoro sastati sa Vučićem.

Sinoć ih je, kaže, kontaktirala predsednik Narodne skupštine Srbije Ana Brnabić i nagovestila sastanak sa. "Tada ćemo mu i lično poručiti da smo beskrajno zahvalni", naveo je Kojić.

Poručio je da se varaju svi, koji misle da je Svesrpski sabor provokacija i da se varaju svi koji misle da Srbi žele rat.

"Mi jednostavno želimo da pokažemo naše jedinstvo, sabornost, da pokažemo da smo jedan narod", naveo je Kojić i ukazao na pomoć Srbije Republici Srpskoj, posebno Srebrenici. Kao primer je naveo izgradnju vrtića u toj opštini koji, kako kaže, pohađa više bošnjačke dece nego srpske.

"Mi to ne gledamo kao oni. Oni gledaju svaku marku koju im da Turska ili bilo koja je arapska zemlja, da više ulože u naselja gde su muslimani. Mi sa druge strane gledamo da ovde bude mir, suživot i tolerancija", kaže Kojić. To će, dodaje, biti poruka sa Sabora, koji će biti održan u subotu, 8. juna u Beogradu.

Nada se da će Svesrpski sabor postati tradicija, te da će narednih godina biti održan i u nekom gradu u Republici Srpskoj, pa i u Srebrenici.