1. jul 2024 09:36

Poslanici pitaju Spajića o državljanstvu, odnosima sa zemljama regiona, hapšenjima...

Izvor: TANJUG

podeli vest

Poslanici pitaju Spajića o državljanstvu, odnosima sa zemljama regiona, hapšenjima...

Foto: Tanjug video

PODGORICA - U Skupštini Crne Gore za danas je najavljen "premijerski sat", kada bi premijer Milojko Spajić trebalo da odgovara na pitanja poslanika, koji je trebalo da bude održan u subotu, ali je odložen.

Spajiću su poslanici DPS pripremili pitanje o najavljenim izmenama Zakona o državljanstvu i Ustavu, a iz PES-a o tome kako ocenjuje pregovarački proces Crne Gore do sada.

Poslanik DNP-a Milun Zogović pitaće Spajića da li je zadovoljan dosadašnjom dinamikom sprovođenja programa “Evropa sad 2”, kao i koji je krajnji rok za implementaciju svih mera iz tog programa.

Poslanik Nikola Zirojević pitaće Spajića da li je, uprkos priči o pomirenju i Crnoj Gori kao faktoru stabilnosti u regionu, uspeo da naruši odnose sa Hrvatskom, BiH i Srbijom.

Predsednik GP URA Dritan Abazović će pitati Spajića da li stoji iza "organizovanih napada na šefa Specijalnog policijskog odeljenja Predraga Šukovića i Glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića", kako, kako je naveo, to implicira ministar pravde Andrej Milović.

Pitanje predsednika Hrvatske građanske inicijative HGI Adrijan Vuksanović za Spajića glasi: “Kako ocenjujete odnose Crne Gore i Republike Hrvatske za vreme Vašeg mandata", a šef Poslaničkog kluba Demokrata Boris Bogdanović pitaće Spajića da li je prilikom poslednjih hapšena, Veselina Veljovića, Zorana Lazovića, Milivoja Katnića i 50 članova drugih kriminalnih organizacija, "prisutan revanšizam".

Slaven Radunović iz Nove srpske demokratije pitaće premijera: “Da li je Vlada spremna da učestvuje u realizaciji projekta “'Sunčani grad u Nikšiću”