4. jul 2024 10:17

Dodik posetio srpske košarkaše i uručio pojedincima ukaze o odlikovanju

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dodik posetio srpske košarkaše i uručio pojedincima ukaze o odlikovanju

Foto: TANJUG/FOTO SRNA/BORISLAV ZDRINJA

BANJALUKA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik posetio je kamp srpske košarkaške reprezentacije u Staroj Pazovi i pojedincima uručio ukaze o odlikovanju za vrhunska dostignuća u košarci koja doprinose opštem napretku, afirmaciji i promociji tog sporta u Srbiji i Republici Srpskoj.

Ordenom zastave Republike Srpske sa zlatnim vencem Dodik je odlikovao Nikolu Jokića, košarkaša Denver Nagetsa, prvog Srbina proglašenog za najkorisnijeg igrača NBA lige, trostrukog osvajača nagrade za najboljeg košarkaša najjače košarkaške lige na svetu.

Bogdana Bogdanovića, košarkaša Atlanta Hoksa, koji od 2017. godine nastupa u košarkaškoj NBA ligi, trostrukog osvajača nagrade za najboljeg košarkaša u Srbiji i kapitena Košarkaške reprezentacije Srbije.

Ordenom Njegoša I reda Dodik je odlikovao Košarkaški savez Srbije, Svetislava Pešića, košarkaša, trenera i selektora košarkaške reprezentacije Srbije.

Predraga Danilovića, košarkaša i predsednika Košarkaškog saveza Srbije.

Dodik je kamp u Staroj Pazovi posetio sinoć i istakao da je srpska košarkaška reprezentacija moćna i snažna ekipa koja će na Olimpijskim igrama proslaviti Republiku Srpsku, Srbiju, srpski narod i sve ljude koji vole ovaj sport.

"Imamo snažnu, moćnu ekipu, koja će na Olimpijskim igrama proslaviti Republiku Srpsku, Srbiju, srpski narod i sve ljude koji ovđe vole košarku", napisao je Dodik na svom Instagram nalogu.

U objavljenom video prilogu, Dodik je zahvalio rukovodstvu Košarkaškog saveza Srbije, selektoru Svetislavu Pešiću i predsedniku Saveza Predragu Daniloviću.