6. jul 2024 13:05

Vučević i zvaničnici Srbije i Republike Srpske položili vence povodom 32 godine stradanja Srba u Podrinju

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vučević i zvaničnici Srbije i Republike Srpske položili vence povodom 32 godine stradanja Srba u Podrinju

Foto: TANJUG/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ Slobodan Miljević

BRATUNAC - Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević i zvaničnici Srbije i Republike Srpske položili su danas vence kod Spomen-krsta na groblju u Bratuncu i odali počast za 3.267 stradalih Srba u srednjem Podrinju i Birču.

Pored delegacije Srbije koju je predvodio premijer Miloš Vučević, venac je u ime institucija Republike Srpske položio predsednik Republike Srpske Milorad Dodik u pratnji predsednika Narodne skupštine Nenada Stevandića, premijera Radovana Viškovića, izaslanika srpskog člana Predsedništva BiH Boška Tomića i ministra rada i boračko-invalidske zaštite Danijela Egića.

Cveće su položile delegacije poslanika u Narodnoj skupštini Srpske, srpski predstavnici u zajedničkim organima BiH, članovi porodica poginulih iz regije Srednjeg Podrinja i Birča, delegacije Boračke organizacije Republike Srpske i drugih nevladinih organizacija proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata i Narodno-oslobodilačkog rata.

Pre polaganje venaca, patrijarh srpski Porfirije je služio parastos na groblju, do kojeg je došla litija od hrama Uspenija Presvete Bogorodice.

Obeležavanje 32. godišnjice stradanja Srba u Podrinju počelo je jutros liturgijom u Crkvi Uspenja Presvete Bogodorice u Bratuncu, koju je služio patrijarh Porfirije.