12. jul 2024 10:53

Mandić nakon oslobađajuće presude poručio: Hrabrost i sloboda

Izvor: TANJUG

podeli vest

Mandić nakon oslobađajuće presude poručio: Hrabrost i sloboda

Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

PODGORICA - Predsednik Nove srpske demokratije (NSD) Andrija Mandić, nakon oslobađajuće presude u Višem sudu u Podgorici u predmetu "državni udar" objavio je na platformi Iks zajedničku fotografiju sa liderom DNP Milanom Kneževićem, uz poruku "Hrabrost i sloboda".

Mandić, koji je predsednik Skupštine Crne Gore i Knežević bili su osuđeni na po pet godina zatvora zbog navodnog planiranja "državnog udara" na izborni dan, 2016. godine.

Mandiću, Kneževiću i ostalim okrivljenim ponovo je suđeno nakon što je Apelacioni sud ukinuo provestepenu osuđujuću presudu Višeg suda iz 2019. godine.

Oslobađajuća presuda u ponovljenom postupku doneta je i za sve ostale ranije osuđene, među kojima je i nekada komandant srpske Žandarmije dikić.

Novo suđenje u slučaju državni udar počelo je 13. juna prošle godine.

Optužnicom SDT-a su, osim Mandića i Kneževića, bili obuhvaćeni njihov vozač Mihailo Čađenović, kao i dva ruska i više srpskih državljana.

U optužnici se navodi da su dvojica Rusa organizovali kriminalnu grupu i vrbovali ostale članove radi nasilnog rušenja vlasti i proglašenja izborne pobede DF-a i sprečavanja Crne Gore da pristupi NATO-u.