12. jul 2024 11:33

Cvijanović: Bećirović iskoristio Srebrenicu za rasplamsavanje mržnje prema Srbima

Izvor: TANJUG

podeli vest

Cvijanović: Bećirović iskoristio Srebrenicu za rasplamsavanje mržnje prema Srbima

Foto: Tanjug video, arhiva

BANJALUKA - Srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je danas da se BiH ne suočava ni sa kakvom velikosrpskom politikom, već sa velikobošnjačkim unitarizmom koji uporno teži marginalizaciji dva od tri konstitutivna naroda.

"Takva praksa je glavni uzrok neuspeha BiH, a ne nepostojeća spoljna pretnja u kojoj govori Denis Bećirović", rekla je Cvijanović.

Istakla je da iz pijeteta prema žrtvama nije htela da komentariše juče, ali da je, kako je naglasila, prosto nemoguće prećutati izlive srbofobije koje je na komemoraciji u Potočarima izneo Denis Bećirović, koji je bošnjački član Predsedništva i aktuelni predsedavajući tog najvišeg državnog tela u BiH.

"Nažalost, Bećirović je iskoristio Srebrenicu kako bi ponovo rasplamsao mržnju prema Srbima, Srbiji i Republici Srpskoj", ukazala je Cvijanović.

Ona je rekla da je tužno što Bećirovićevu srbofobiju i unitarističke težnje ohrabruju i pojedini stranci u BiH koji ne osuđuju, već aplaudiraju govoru mržnje iz Sarajeva.

"Stranci, kojima su usta inače puna priča o suživotu i pomirenju, dok u praksi rade sve da do toga nikada ne dođe", zaključila je Cvijanović, prenosi Srna.