21. jul 2024 10:29

Vučić: Nadamo se da će sportisti sa Olimpijskih igara doneti Srbiji dvocifreni broj medalja

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vučić: Nadamo se da će sportisti sa Olimpijskih igara doneti Srbiji dvocifreni broj medalja

Foto: TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ

BEOGRAD - Predsednik Aleksandar Vučić izrazio je očekivanje, na današnjem prijemu sportista i članova Olimpijskog tima Srbije, da će sa Olimpijskih igara u Parizu doneti našoj zemlji dvocifreni broj medalja.

Istakao je da i ako donesu jednu, dve ili nijednu, da će srpski narod da ih poštuje i pozdravi, jer zna da su se borili i dali sve za svoju zemlju.

Vučić je naveo da će srpski narod biti svim srcem uz sportiste gde god da živi.

"Jednako će se našem uspehu radovati i u Pirotu, i u Subotici, i u Valjevu, i u Beogradu, i u Novom Sadu, i u Kragujevcu, i u Nišu, koliko i u Banja Luci, i u Doboju, i u Bijeljini, i u Trebinju, ali i u Beranama, Pljevljima i mnogim drugim mestima", rekao je Vučić.

Predsednik je iskazao zahvalnost sportistima na posvećenom radu i na časti da im uruči državnu zastavu i poželeo im puno uspeha na predstojećem takmičenju.

"Hvala na časti da danas mogu da vam uručim zastavu, zastavu slobode, zastavu jednog nevelikog naroda po broju i po teritoriji zemlje, ali velikog po svom ponosu, po svojoj slobodarskoj tradiciji i po želji za pobedom. Hvala vam i želim vam mnogo uspeha i mnogo medalja", poručio je Vučić.

On je uručio državnu zastavu odbojkašici Maji Ognjenović.

Sportisti su Vučiću predali poklon - Pančićevu omoriku, jedinstvenu biljnu vrstu koja postoji samo na teritoriji Srbije, a simbolično predstavlja snagu, upornost i izdržljivost, sve ono što odlikuje svakog člana olimpijskog tima Srbije.

Takođe, plaketu sa "stikerima" sa svih prethodnih Igara na kojima je Srbija učestvovala kao samostalna zemlja uručena je ministru sporta Zoranu Gajiću.

Dušan Mandić je uručio poklon Vučiću, a strelac Damir Mikec ministru Gajiću.

Olimpijske igre u Parizu održaće se od 26. jula do 11. avgusta.

Vučić sa olimpijcima: Nema veće časti nego da učinite nešto lepo za svoju zemlju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poželeo je danas sreću i zahvalio srpskim sportistima koji će otputovati na Olimpijske igre u Pariz i naglasio da će Srbija sa nestrpljenjem i strepnjom pratiti njihov nastup, ali da nema veće časti nego da učine nešto lepo za svoju zemlju.

"Velika mi je čast što sam danas ovde. Imam tremu kao retko kad, što stojim ispred ovakvih sportskih velikana. Hoću da se zahvalim i vama i vašim porodicama na trudu i posebno zbog činjenice da ste mogli da odete na odmore i provedete to vreme sa najbližima, da živite mnogo lepše nego pripremajući se za ove Olimpijske igre, ali ste sebe žrtvovali da bi ste učinili nešto lepo za svoju zemlju", rekao je Vučić obraćajući se olimpijcima u Predsedništvu Srbije.

Dodao je da je predsednik Olimpijskog komiteta Božidar Maljković jednom rekao, da ako si Srbiin i vrhunski sportista moraš prvo da budeš najbolji na svetu kako bi onda mogao da budeš dobar i u Srbiji.

"Nema veće časti i lepše stvari nego da učinite nešto lepše za svoju zemlju. Hoću da vam kažem da ćemo mi sa velikom strepnjom da pratimo sve vaše nastupe na OI", rekao je Vučić.

Vučić primio olimpijski tim Srbije i uručio državnu zastavu za Igre u Parizu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas olimpijski tim Srbije i uručio državnu zastavu koju će nositi na Igrama u Parizu.

Zastavu Srbije na ceremoniji otvaranja nosiće odbojkašica Maja Ognjenović i vaterpolista Dušan Mandić.

Na prijemu u Predsedništvu Srbije bili su srpski olimpijci - košarkaši, košarkašice, odbojkaši, odbojkašice, vaterpolisti, atletičari, rvači...

Takođe, prisustvovali su i ministar sporta Zoran Gajić i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković.